Foto: Publicitātes attēli
Dažādos izklaides portālos ar apskaužamu regularitāti parādās rakstiņi, kuros tiek slavināta Latvija. Šonedēļ pašmāju internetu iekarojusi publikācija, kurā apkopoti 12 interesanti un, iespējams, dažam labam līdz šim nedzirdēti fakti.

Trešdien, 26. maijā, tīmekļa vietnē hotpenguin.net publicēts raksts, kurā lietotājs ar segvārdu Opauga vienuviet apkopojis 12 spilgtus faktus, kas spodrina Latvijas vārdu plašajā pasaulē.

Tā, piemēram, kā pirmais Latvijas sasniegums tiek minēts tas, ka pusi no valsts platības sedz meži. Kā vēsta raksta autors, Latvija ir viena no zaļākajām zemēm visā pasaulē, turklāt cilvēku veselībai draudzīgāko valstu topā tā ierindojas otrajā vietā.

Tāpat kārtējo reizi slavas saulītē izcelta pašmāju sieviešu daile un iznesība -  uz visas pasaules fona Latvijā ir viens no augstākajiem rādītājiem modeļu skaita ziņā uz vienu iedzīvotāju.

Iespējams, daudzi pirms tam nebūs dzirdējuši faktu, ka latviešu valoda ir viena no senākajām valodām Eiropā, vai to, ka ebreju izcelsmes latviešu drēbnieks ir izgudrojis džinsus.

Raksta autors izcēlis arī latviešu paradumu svinēt Jāņus, reizi četros gados sanākt kopā Dziesmu svētkos un lielo mīlestību pret hokeju. Kā jau tas bija gaidāms, interneta vidē šī publikācija īsā laikā iemantojusi lielu popularitāti un cilvēku atzinību. Ar pilnu raksta versiju iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!