Foto: Kadrs no video
Šomēnes daudzās pasaules pilsētās norisinās geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu gājieni jeb praidi, un pamatīgu vētru publiskajā telpā sacēlis video, kurā iemūžināts mazs puisēns, kurš Sanpaulu praidā iepriecinājis visus ar jestru danci.

Sanpaulu praids norisinājās 6. jūnijā, taču aizvadītajā nedēļā vietnē YouTube publicēts kāda aculiecinieka nofilmēts video, kurā redzams aptuveni 12 gadus vecs zēns, kurš geju un lesbiešu pulciņā izpilda pasaulē populāro tverkingu jeb dibena kratīšanas deju.

Kā jau tas bija paredzams, video sadusmojis un licis šausmās noelsties daudziem homofobiem, kuri komentāru sadaļā metušies nosodīt puisēna vecākus un noķengāt ļaudis ar netradicionālu seksuālo orientāciju.

Kamēr daži aizstāvējuši mazā puisēna vecākus un izteikuši atzinīgus vārdus praida dalībniekiem, kuri zēna dancim veltījuši skaļas emocijas un aplausus, lielākais vairums video iemūžināto ainiņu nosodījuši, dēvējot to pa klaju perversiju.

Lai gan homofobiski noskaņotie ļaudis pamatīgi noķengājuši praida dalībniekus, paši geju un lesbiešu gājiena dalībnieki gānīšanos uztvēruši ar vēsu prātu. Vairākās tīmekļa vietnēs, kur pulcējas, satiekas un diskutē ļaudis ar netradicionālu seksuālo orientāciju, pārpublicēts video ar dancojošo puisēnu, lai iedvesmotu arī citus cilvēkus audzināt no aizspriedumiem brīvus bērnus, kuri nākotnē nekļūs par homofobiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!