Foto: Kadrs no video
Pēdējo dienu laikā globālajā tīmeklī zināmu atpazīstamību iemantojis kāds balts kaķis, kurš demonstrē četrkājaiņiem neraksturīgu patriotisko stāju.

YouTube krātuvē ievietotajā video iemūžināts, kā baltais kaķis, izdzirdot no sava saimnieka telefona skanam Krievijas himnu, lepni nostājas uz pakaļkājām un tā pavada pusminūti.

Interneta lietotāji jau paguvuši dzīvnieciņu nodēvēta par kaķi-patriotu un izteikt visdažādākos minējumus, kas pūkainajam mājas mīlulim licis tā rīkoties. Tāpat krietnu devu pārmetumu saņēmis viņa saimnieks, kurš neseko kaķa piemēram un himnas laikā paliek guļot.

Neparastajai dzīvnieciņa uzvedībai uzmanību pievērsuši ne tikai sociālo tīklu lietotāji, bet arī ārvalstu mediji - britu izdevums The Mirror viņu nodēvējis par "pasaulē patriotiskāko kaķi" un atzinis, ka, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins lūkotos pēc mīluļa, šis viņam būtu īsti piemērots.

Tiesa, Krievijas mediji kaķa "patriotismu" skaidrojuši ar konkrētajai šķirnei raksturīgu uzvedību - kaķu audzētāji norādījuši, ka Skotu nokareno ausu kaķi bieži ieņemot šādu pozu, kad esot īpaši ieinteresēti apkārt notiekošajā. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!