Foto: Kadrs no video

Plašu rezonansi Baltijas medijos šopavasar izraisīja Lietuvas premjerministra Sauļus Skverneļa apgalvojums, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās". Kaimiņzemes prezidente Daļa Grībauskaite paziņoja, ka premjers, tā izsakoties, darījis Lietuvai kaunu starptautiskā mērogā, un politiķis savu vārdu dēļ kritis arī komiķu nežēlastībā.

Marta izskaņā lielu ievērību un ļaužu sajūsmu gan Lietuvā, gan Latvijā iemantoja video, kurā kaimiņzemes žurnālists un komiķis Andrjus Tapins intelektuālajā humora šovā "Laikykites ten" latviešu valodā asprātīgi atvainojās "braļukām" par premjera izteikumiem.

Atbildi Lietuvas humoršovam parādā nav palicis populārais "Pusnakts šovs septiņos" ar komiķi Jāni Skuteli. Arī Skutelis steidzis uzrunāt lietuviešus viņu valodā, savā uzrunā neskopojoties ar asprātībām un jociņiem.

"Tā kā, mūsuprāt, starpvalstu diplomātiskās attiecības vispār būtu jāuztic humora šoviem, esam sagatavojuši oficiālu atbildi lietuviešu pusnakts šovam "Laikykites ten" un visai Lietuvas tautai kopumā par premjerministra Sauļus Skverneļa izteikumiem, ka mēs neesot brāļi, bet konkurenti!" norādīts video aprakstā.

Atgādinām, ka Skvernelis, kurš maijā gaidāmajās vēlēšanās gatavojas kandidēt uz prezidenta amatu, tiekoties ar vēlētājiem, izteica apgalvojumu, ka latvieši lietuviešiem "nav brāļi, bet konkurenti daudzās jomās".Pats Skvernelis neilgi pēc tam savā "Facebook" profilā gan skaidroja, ka viņš neesot citēts precīzi, un apsūdzēja "Lrt.lt", ka tas sabiedrībai sniedzis tendenciozu un izkropļotu informāciju, cenšoties mest ēnu uz viņu un sanaidot kaimiņvalstis.Vēlāk portāls precizēja premjera teikto: "Latvieši un igauņi mums, varētu domāt, visā pilnībā būtu brāļi, taču tā nav. Runājot par to pašu Latviju, ekonomikā tā ir viena no mūsu lielākajām konkurentēm."Savukārt prezidente Grībauskaite vēlāk paziņoja, ka premjers apkaunojis savu valsti."No premjera puses ir vajadzīgas īpašas spējas, lai darītu tik lielu starptautisku kaunu," viņa sacīja žurnālistiem Viļņā pēc nobalsošanas pašvaldību vēlēšanu otrajā kārtā, pieminēdama gan Skverneļa izteikumus par kaimiņiem, gan rīcību nesenā Izraēlas apmeklējuma laikā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!