Foto: Publicitātes attēli
Gatavojoties Lieldienām, daudzas apdzīvotas vietas Latvijā rotājas pavasara svētkiem, un arī Mārupe nav izņēmums. Tomēr vietējais iedzīvotājs Kaspars vietnē "Facebook" vērsa uzmanību – mūsējais zaķis "šķiet apmaldījies un apreibis". Šo informāciju nekavējoties izskatīja Pašvaldības policija.

Mārupieši pazobojušies par ceļmalā izvietoto dekorāciju – atlaidies pret divām lielām olām, pavasara saulīti bauda visai žēlīga izskata salmu zaķis. Varonim nošļukušas zeķītes, nokritusi kurpe un kopumā tas neatstāj respektablu iespaidu, vairāk atgādinot piedzērušos saulesbrāli.

Šīs ziņas nepalika nemanītas – jau dienu vēlāk pie zaķa piebrauca Pašvaldības policijas darbinieki, aprunājās ar relaksēto zaķi un galu galā tika nolemts to no olām nošķirt.

"Pateicamies iedzīvotājiem par modrību, sociālajos tīklos ziņojot par Lieldienu zaķi, kurš šogad bijis palaidnīgs un darbā ieradies manāmi iereibis! Sajutis policijas tuvošanos, priecīgs neizskatījās, bet arī vairs aizmukt nepaspēja. Lieldienas ir glābtas! Paldies par vērību, sargājam sevi, citus un svētku noskaņojumu kopā," pausts Mārupes novada "Facebook" lapā.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja novada sabiedrisko attiecību daļā, zaķis šobrīd atrodas policijas iecirknī un ar viņu veiktas pārrunas: "Varbūt piemēros pantu, varbūt piespriedīs sabiedrisko darbu... Bet varbūt, ja viņš sakopsies, zaķis atgriezīsies 4. maija svinībās!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!