Foto: AFP/Scanpix

Vācijas pilsētā Hanoverā šīs nedēļas sākumā atgadījies kāds neparasts incidents – kustības FEMEN puskailās aktīvistes uzklupa Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, kurš bija ieradies apmeklēt rūpniecības izstādi.

Brīdī, kad Krievijas augstākā amatpersona kopā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli ieradās rūpniecības izstādē pie Volkswagen stenda, Putinam metās klāt četras puskailas sievietes, izkliedzot dažādus rupjus saukļus.

Arī politiski aktīvo sieviešu ķermeņi bija rotāti ar dažādiem uzsaukumiem, piemēram, uz viņu krūtīm bija uzraksti "Fuck dictator!".

Uz FEMEN protesta akciju jau reaģējis arī Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, kurš sieviešu izdarības nodēvējis par "parastu huligānismu", bet pats Putins meitenes uzteicis par papildus reklāmu pasākumam.

Šī nav pirmā reize, kad FEMEN daiļavas protestē pret Putinu un viņa realizēto politiku - pērnā gada decembrī aktīvistes Krievijas politiķi sagaidīja Briseles lidostā, un arī toreiz viņu ķermeņi bija aprakstītas ar dažādām norādēm, kur Putinam vajadzētu doties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!