Foto: AFP/Scanpix
Ceturtdien, 16. jūnijā, Londonas centrā desmitiem puskailu jauniešu par spīti lietum pacietīgi stāvēja garā rindā pie kāda apģērba veikala – tur tika solīts bezmaksas apģērbs tiem, kuri uz veikalu būs ieradušies vienā apakšveļā.

Spāņu apģērba zīmola Desigual akcija ar saukli "Ienāc puskails, izej apģērbies!" guva lielu atsaucību londoniešu vidū - divu bezmaksas apģērbu gabalu dēļ, kas tika solīts pirmajiem 100 apakšveļā tērptajiem pircējiem, jaunieši stundām ilgi dirnēja garā rindā pie veikala durvīm.

Kā vēsta britu mediji, pirmie zīmola drēbīšu kārotāji, starp kuriem lielākā daļa bijuši studenti, vietu pie veikala durvīm ieņēmuši jau trešdienas vakarā īsi pirms pusnakts, bet tirdzniecības atvēršanas brīdī agrā ceturtdienas rītā tur jau bijuši pāris simti kārumnieku, tostarp arī musulmaņi.

Lai novērstu nekārtības brīdī, kad atvērsies veikala durvis, tā pārstāvji bija nolēmuši ieviest zināmu sistēmu puskailo cilvēku rindā - ikviens cilvēks, ierodoties pie veikala, saņēma kārtas numuru, kuru pakāra kaklā, lai vēlāk varētu apliecināt, ka ir tiesīgs uz bezmaksas apģērbu.

Lai gan akcijas laikā pie apģērba bez maksas varēja tikt tikai pirmie 100 pircēji, arī pārējo puskailo drosminieku pūliņi un pacietība tika atalagota - viņi Desigual zīmola drēbes no vasaras kolekcijas varēja iegādāties ar 50% atlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!