Lai arī pērnais gads pašmāju kultūras dzīvē galvenokārt asociējas ar atceltiem un pārceltiem koncertiem, policija Rīgā uzgāja kādu vērienīgu reiva ballīti, aizturot 11 personas un atklājot iespaidīgu narkotiku daudzumu. Portāls "Delfi" par to vēstīja plaši.

Pasludinājuši šo par gada spilgtāko notikumu kultūras dzīvē, ironiskā apkopojuma "Gads, ko varētu aizmirst, bet nesanāk" autori uz interviju aicinājuši "festivāla" galveno varoni, lai izvaicātu par biznesa plānu aiz šāda pasākuma.

"Žēl, ka mūs paņēma, bija laba ballīte," rezumē organizators, kurš atklāj, ka bija plānots nosegt tukšu biznesa nozari, rīkojot pasākumu laikā, kad aizliegts rīkot pasākumus, kā arī papildinot to ar vēl vienu aizliegtu lietu – narkotiskajām vielām. Vēl viena nišas lieta aizvadītajā notikumā bijis arī pasākuma formāts, proti, tas paredzēts tikai čaļiem.

Uz sarunu ar "Delfi" sociālo tīklu nodaļas redaktoru Jāni Sildniku ieradās pazīstamā podkāsta "Bize vaļā" vadītājs Kārlis Liepiņš, kurš iejutās reiva ballītes organizatora tēlā.

Atgādinām, ka "Delfi" sociālo tīklu komandas veidotajā raidījumā ar vieglu ironiju tika aplūkoti pērnā gada spilgtākie, interesantākie un jocīgākie notikumi, kas sabiedrībai likuši kulstīt mēles, agresīvi tvītot un brīžiem bezspēcīgi triekt plaukstu pret pieri.

Tā ietvaros tika noskaidrots, kurš bijis 2021. gada lielākais veiksminieks, kurš sliktākais čoms un kurš – labākais mūzikas festivālu rīkotājs. Spilgtu tēlu lomās iejutās tādi pazīstami pašmāju komiķi kā Rūdolfs Kugrēns un Jānis Kreičmanis.Ar savu pirmo publisko parādīšanos pēc daudzu gadu pārtraukuma klajā nāca arī leģendārais reperis Shalle. Visu raidījuma ierakstu skaties šeit:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!