Foto: F64
Kāds pašmāju blogeris veicis nopietnu tā dēvēto hipsteru kultūras pētījumu un sastādījis trīsdesmit populārāko Latvijas hipsteru sarakstu – tiesa gan, arī pats saraksta veidotājs atzinis, ka īsto šī vārda nozīmi zina tikai pāris cilvēki.

Latvijas hipsteru topa pirmajā vietā ierindojies dīdžejs un aktīvais Twitter un citu moderno saziņu veidu lietotājs Toms Grēviņš (attēlā), kuram, pēc saraksta sastādītāja domām, nepiemīt muzikālā gaume, bet tas viņu netraucē, liekot plates, "spēlēt mūziku".

Otro vietu ieņēmusi bijusī MTV vīdžejmeitene Žanete Skarule, kura pāris gadu laikā no glamūrīgas meitenes, kas regulāri pārsteidza ar savām frizūrām un greznajiem tērpiem, kļuvusi par alternatīvas kultūras piekritēju un kopā ar savu draugu Ediju Vucēnu Latvijā nodarbojas ar vintage stila popularizēšanu.

Trešajā saraksta vietā iekļuvusi jauniešu interešu aizstāve, Mazās kavalērijas pārstāve Eva Ikstena-Strapcāne un viņas vīrs, mūziķis un TV "seja" Jānis Strapcāns, bet ceturtajā vieta ierindots "urbānais filozofs", mūziķis Gustavo jeb Gustavs Butelis.

Viņam seko aktīvais sociālo tīklu apguvējs Artūrs Mednis, saraksta sestajā vietā iekļuvis grupas Prāta vētra solists Renārs Kaupers, bet septītajā - starptautisku atzinību ieguvušais režisors Alvis Hermanis, kurš nodēvēts par "sabiedrības bākuguni".

Astotajā vietā pašmāju hipsteru sarakstā ir dziesminieks Goran Gora jeb Jānis Holšteins, viņam seko vēl viena "vintage šķūrētāja" - modes māksliniece Šeila, bet hipsteru pirmo desmitnieku noslēdz Dzintra Kolāta meita, Latvijas radio darbiniece Elīna Kolāte.

Tāpat godu atrasties pašmāju hipsteru sarakstā ieguvis Viesturs Dūle, kuru gan saraksta sastādītājs nodēvējis par "kaut ko starp hipsteru un lielu losi", dzejnieks Imants Ziedonis, publicists un filozofs Ilmārs Šlāpins, modes blogere Agnese Kleina un citi dīvaiņi.

Tāpat sarakstā iekļuvuši vairāki pašmāju mūziķi, piemēram, grupa Triānas parks, kura gan ironiskā kārtā uzstājoties tikai Eirovīzijā, dziesminieks Imants Daksis, mūziķis Valters Frīdenbergs, kurš cenšoties būt kā politologs Ivars Ījabs un grupas PeR līderis Ralfs Eilands, kura gadījumā esot vērojama "pokemona evolucionēšana par hipsteru".

Ar pilnu hipsteru sarakstu iespējams iepazīties šeit, bet galerijā apskatāmi desmit populārākie un ietekmīgākie pašmāju hipsteri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!