Foto: Kadrs no video

Otrdienas vakarā Telavivā, Izraēlā, tika atklāts starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija", un pārsteidzošu mirkļu tajā netrūka. Pēc pirmā pusfināla dedzīgi tiek apspriesti ne tikai dalībnieku priekšnesumi un finālā iekļuvušie, bet arī divu vīriešu skūpsts, kas tika parādīts TV tiešraidē.

Pirmais pusfināls tika atklāts ar pērnā gada uzvarētājas Nettas priekšnesumu. Savukārt pēc tam, kad bija uzstājušies visu 17 dalībvalstu pārstāvji un notika balsošana, uz skatuves kāpa populārā izraēliešu dziedātāja Dana International, kura pasaulē savulaik nākusi kā vīrietis.

"Eirovīzijā" viņa piedalījusies divas reizes – 1998. gadā Dana konkursa finālā Anglijā uzvarēja ar dziesmu "Diva", kas vēl joprojām tiek uzskatīta par vienu no atpazīstamākajām dziesmām "Eirovīzijas" vēsturē. Savukārt 2011. gadā Diseldorfā viņai neizdevās kvalificēties finālam.

Dana izpildīja Bruno Marsa dziesmas "Just The Way You Are" kaverversiju, kuras laikā TV tiešraidē tika demonstrēti tā dēvētās skūpstu kameras kadri ar skatītājiem zālē. Kameras naski meklēja pārīšus, kas tika mudināti skūpstīties, un iespēju pabučoties izmantoja daudzi – gan puiši, gan meitenes.

Īpaši lielu skatītāju ievērību izpelnījies kaislīgs skūpsts, kuru viens otram snieguši divi vīrieši. Jāatzīmē, ka tas gan nebija vienīgais viendzimuma pāra skūpsts.

Ļaudis redzēto steiguši komentēt sociālajos tīklos, un sabiedrība sadalījusies divās nometnēs. Vieni priecājušies un gavilējuši par tiešraides veidotāju un konkursa organizatoru drosmi publiski parādīt, ka visi cilvēki ir vienlīdzīgi, neatkarīgi no seksualitātes, dzimuma, rases un tautības.

Seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvji norādījuši, ka tieši tāpēc "Eirovīzija" ir tik svarīga – tā vieno, nevis šķiro cilvēkus. Daudzi arī uzjautrinājušies par to, kādu reakciju redzētais izraisījis homofobiem.

Tikmēr otri šķendējušies, šausminājušies un geju skūpstu TV tiešraidē dēvējuši par amorālu. Kā ziņo ārvalstu mediji, īpaši lielu sašutumu bučošanās izraisījusi Krievijā, kur vietējie kanāli šo ainu nav paguvuši cenzēt. Vairāki vietējie iedzīvotāji pieprasījuši šo ainu izgriezt no konkursa atkārtojuma.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!