Foto: Privātais arhīvs
Privāto bilžu publicēšana tīmeklī kļuvusi par pavisam ikdienišķu lietu, un līdz šim viens no populārākajiem foto novirzieniem internetā bija selfiji jeb pašportreti, taču tas bija tikai laika jautājums, kad tiks izgudrots kaut kas jauns.

Interneta plašumos strauji popularitāti gūst jauns novirziens, kurš atvasināts no selfijiem - felfiji jeb fermā uzņemti selfiji. Kā jau tas noprotams pēc nosaukuma, jaunais foto žanrs joprojām paredz pašportretu veidošanu, taču tagad tajos jābūt redzamam arī lauku sētas iemītniekam.

Pagaidām vieni no populārākajiem felfiju modeļiem ir govis, taču foto vietnē Instagram iespējams atrast pašportretus, kuros redzami arī zirgi, cūkas, kazas, aitas, vistas un citi kustoņi - cilvēku izdomai nav robežu.

Šis jaunais novirziens radies, pateicoties īru lauksaimnieku žurnāla The Irish Farmers Journal pārstāvjiem, kuri aizvadītā gada nogalē sarīkoja konkursu par labāko fermā uzņemto pašportretu, un ideja iemantoja tik lielu popularitāti, ka drīz vien radās jauns novirziens.

Fermās uzņemtajiem pašportretiem pat tapušas savas interneta vietnes Felfies.com un Farmingselfie.com, kurās ļaudis no visas pasaules var dalīties ar saviem mākslas darbiem.

Šo portālu izveidotāji cer, ka ar felfiju palīdzību izdosies pievērst sabiedrības uzmanību tam, ka lauksaimnieki un lopkopji strādā vaiga sviedros, lai pabarotu zemeslodes iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!