Foto: Reuters/Scanpix
Slaveno mūziķu Šēras un Sonija Bono meita Čestitija (attēlā kopā ar mīļoto sievieti) jau dažus gadus ir vīrietis. Meitene no bērnības nejutās labi kā sieviete, taču par dzimuma maiņas operāciju izšķīrās vien pēc 40 gadu vecuma. Tagad Čestitija, kura sevi dēvē par Čezu Salvatori, kļuvusi vīrišķīgāka – viņa uzaudzējusi manāmu bārdiņu.

Šēras un Sonija (Salvatores) Bono vienīgais bērns Čestitija Sana Bono piedzima 1969. gadā, un vārdu vecāki viņai ielika par godu filmai Chastity ("Šķīstība"), kuru dziedātāju pāris veidoja kopā.

Tomēr Čestitija visu laiku izjuta sevi kā vīrieti sievietes ķermenī, līdz 2009. gada jūnijā izšķīrās par hormonālās terapijas kursu un dzimuma maiņas operāciju, no simpātiskas meitenes kļūdama par patuklas miesas būves vīrieti.

"Es cienu vīrišķību, kas nepieciešama, lai to visu izturētu preses uzmanības centrā. Lai gan pagaidām es to nesaprotu, es tomēr centīšos palīdzēt. Vienīgais, kas nekad nemainīsies - tā ir neizmērojamā mīlestība pret manu bērnu," pēc Častitijas dzimuma maiņas operācijas presei stāstīja Šēra.

Šēras bērns ir arī aktieris, nu jau izjukušas mūzikas grupas Ceremony līderis, vairāku grāmatu autors, aktīvs geju un lesbiešu tiesību aizstāvis.

Čezs, kurš jau četrus gadus ir kopā ar mīļoto sievieti un seksa partneri Dženiferu Eliju (deviņdesmito gadu sākumā Čestitija sevi vēl uzskatīja par lesbieti), dzimuma maiņas operāciju nosaucis par "labāko lēmumu savā dzīvē".

Tiesa, Čezam visu mūžu nāksies lietot hormonālās tabletes un dažādus preparātus, lai gan pagaidām nav zināms, ar kādām sekām tas var beigties - gada laikā viņš pieņēmies svarā par 26 kilogramiem. Ārsti brīdina, ka tas ir no mazkustīgā dzīvesveida, tomēr Čezs atzinis, ka jūtas pilnībā laimīgs un apmierināts.

Opras Vinfrijas šovā Čezs nodemonstrēja, ka ķirurģiskas operācijas rezultātā ir šķīries no krūtīm, taču viņam neesot plānu tuvākajā laikā tikt pie vīrišķā dzimumlocekļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!