Foto: Privātais arhīvs
Vairums cilvēku pret invalīdiem izturas ar žēlumu, bet divu bērnu māmiņa, kura bērnībā ir zaudējusi abas rokas, pierādījusi, ka līdzjūtībai nav pamata un viņa spēj konkurēt ar darbspējīgām sievietēm.

Divu gadu vecumā Bārbija Tomasa no Fīniksas pilsētas cieta nelaimes gadījumā - viņa ielīda transformatora būdiņā un saņēma spēcīgu strāvas triecienu. Traumas bija tik nopietnas, ka ārstiem nācās amputēt abas mazās meitenītes rokas.

"Pēc tam, kad biju zaudējusi rokas, mana māte gandrīz sajuka prātā aiz bēdām. Viņa nesaprata, kā es dzīvošu tālāk, bet es viņu samīļoju, apskaujot ar kājām. Laikam jau tad es sāku pielāgoties," izdevumam Huffington Post stāstījusi tagad 37 gadus vecā sieviete.

Pakāpeniski bezrokainā Bārbija adaptējusies, un viņas dzīve līdzinājās vairākumam amerikāņu sieviešu - viņa apprecējās, dzemdēja divus bērnus un nodarbojās ar mājsaimniecību.

"Es iemācījos visu to pašu, ko spēj cilvēks ar divām rokām, - ģērbties, gatavot ēst, vadīt automašīnu un rakstīt e-pastus. Visas šīs darbības es veicu ar kāju un pēdu palīdzību," skaidrojusi Bārbija.

Apguvusi visas nepieciešamās iemaņas, sieviete nolēmusi apmeklēt sporta zāli. Iesākumā bijis pagrūti, taču viņa uzturējusi sevi formā. Taču reiz Bārbija dzirdējusi frāzi, kas kardināli mainījusi viņas attieksmi pret treniņiem.

"Kāds man teica: tu taču zini, ka nekad nesasniegsi labus rezultātus un nespēsi konkurēt ar normālām sievietēm. Jūs neticēsiet, bet šie vārdi manī iededza iekšējo uguni. Kad man saka, ka es kaut ko nevaru, es ar divkāršu spēku pierādu pretējo," stāstījusi Bārbija.

Mērķtiecīgā Bārbija uzsāka ilgus un nogurdinošus treniņus un drīz vien jau sasniedza izcilus rezultātus, štata mēroga sacensībās spēdama konkurēt ar darbspējīgām sievietēm.

Amerikāniete nebeidz strādāt pie savas fiziskās sagatavotības - viņa nodarbojas arī ar dejām, futbolu un pat peldēšanu.

Tiesa, nesen viņa šķīrusies no vīra, un rūpes par 13 un 17 gadus vecajiem dēliem palikušas uz Bārbijas pleciem. "Varētu gaidīt, ka viņi man palīdzēs, bet zēni ir pusaudži un pielikt viņus pie mājas darbiem ir gandrīz neiespējami," savu stāstu beidz kultūriste Bārbija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!