Foto: Vida Press
47 gadus vecā Kalifornijas štata iedzīvotāja Krisa Voltona (attēlā), kura divdesmit gadus nav ņēmusi rokās manikīra šķērītes, atkal iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā sieviete ar pasaulē garākajiem nagiem.

Nagus griezt sieviete pārtrauca 1993. gadā, un šobrīd viņas nagu garums pārsniedz sešus metrus. Viņa divas reizes bijusi iekļauta Ginesa rekordu grāmatā, taču tagad sasniegts viņas pašas labākais rādītājs.

Krisas nagi ir savijušies tādā veidā, ka šķiet, ka viņa ir praktiski nespējīga darīt pat ikdienišķas darbības, tomēr piecu bērnu māmiņa veikli prot gatavot ēdienu, kopt māju, strādāt ar datoru un pat spēlēt klavieres.

"Tas ir ļoti līdzīgi, ja esat uzaudzējis garu bārdu vai matus," pirmo reizi iekļūstot Ginesa rekordu grāmatā, skaidroja amerikāniete.

Sieviete uzskata, ka tik garus nagus viņai izdevies izaudzēt tāpēc, ka vienā brīdī viņa tiem vienkārši pārstājusi pievērst uzmanību. Reizēm viņa par tiem vienkārši aizmirst.

Krisa savus nagus stiprina ar akrila laku, ar kuru apstrādā gan nagu iekšpusi, gan ārpusi. Tāpat tas viņai palīdzot arī sabalansēt svaru uz katras rokas.

Reiz ar Krisu noticis nelāgs gadījums - viņa pazaudējusi vienu nagu. Noticis tas ir tad, kad viņas mašīna noslāpusi uz šosejas un viņa vēlējusies to saremontēt. Bet visās pārējās lietās nagi sievietei netraucējot dzīvot normālu amerikāņu dzīvi.

"Kad cilvēki mani ierauga pirmo reizi, viņi nodomā, ka es no ļoti daudzām lietām atsakos un neko nevaru izdarīt pati. Bet drīz vien viņi pārliecinās, ka es varu darīt pilnīgi visu," stāstījusi Krisa.

Kalifornijā un Nevadā viņa ir pazīstama arī kā dziedātāja, kura pazīstama ar skatuves vārdu Hercogiene. Jau no 14 gadu vecuma viņa pati gan sacer, gan izpilda dziesmas. Jaunākais viņas singls saucas Live and Let Live.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!