Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielu ievērību Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieguvusi Ziemeļkorejas "skaistuļu armija" – īpaši veidota pievilcīgu, jaunu sieviešu grupa, kas olimpiādē ieradušās atbalstīt savus sportistus.

"Skaistuļu armija", kā neoficiāli tiek dēvēta atbalsta grupa, Dienvidkorejā ieradusies 230 dalībnieču sastāvā, un vienādi tērptās jaunietes manāmas gan skatītāju tribīnēs, atbalstot savus sportistus, gan dažādos pasākumos, uzstājoties ar priekšnesumiem.

Video ar meiteņu saskaņoto fanošanu guvuši lielu ievērību sociālajos tīklos, un, kamēr vieni jūsmojuši par meiteņu sinhronajiem priekšnesumiem, citi atzinuši, ka viņu priekšnesums uzskatāmi parāda Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna totalitārā režīma propagandas mehānismus.

Īpaši lielu ievērību guvis dāņu žurnālista Tomasa Šurmana uzņemtais video, bet arī citi video piesaistījuši simtiem tūkstošu cilvēku interesi.

Ziemeļkorejas atbalstītāju komanda tiek komplektēta no jaunietēm, kuras mācās prestižās augstskolās, un viņu galvenais uzdevums ir gādāt par labu Ziemeļkorejas tēlu. Lai nokļūtu šajā vienībā, ar glītu vaigu vien nepietiek – tiek vētīti arī meiteņu ideoloģiskie uzskati un ģimenes.

Jau vēstīts, ka janvāra vidū pēc darba sanāksmes pamiera ciemā Panmunjomā abas Korejas valstis vienojās ziemas olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijā soļot zem viena karoga, kā arī sacensībās startēt ar apvienotu sieviešu hokeja komandu.

Tāpat Ziemeļkoreju olimpiādē pārstāvēs desmit slēpotāji un slidotāji, kuri Dienvidkorejā ieradās jau februāra sākumā.

Olimpiādi apmeklējusi arī Kima Čenuna ietekmīgā māsa Kima Jočena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!