Foto: AP/Scanpix

Meklēt savā ciltskokā slavenus un ietekmīgus senčus ir īsta modes lieta, tomēr reizēm gadās, ka, rakņājoties pagātnē, atklājas lieli nesmukumi. Tapis zināms, ka ASV prezidents Donalds Tramps (attēlā), iespējams, ir nežēlīga sērijveida slepkavas pēctecis.

Dažādi britu izdevumi vēsta, ka Biola Universitātes Kalifornijā antropologs Kevins Pitls, pētot Trampa senčus, nonācis pie saistības ar 16. gadsimta nežēlīgo sērijveida slepkavu Pīteru Stabu, kas pazīstams arī kā "Bedburgas vilkacis".

Trampa ģimenes saknes, kā zināms, stiepjas Vācijā. Savukārt 16. gadsimtā tās pilsētiņā Bedburgā risinājās šausminoši notikumi – tur plosījās sērijveida slepkavnieks, kas nežēlīgi nogalināja savus upurus un ēda līķu miesu.

Kā vēsta izdevums "The Mirror", slepkava bija vietējais zemnieks Pīters Stabs. Vēstures pieraksti liecina, ka viņš nogalināja vismaz 13 bērnus un arī divas sievietes gaidībās. Tāpat arī vīrietis slepkavojis un graizījis liellopus, kā arī iesaistījās incestā, piekopjot seksuālas attiecības ar savu meitu un māsu.

Slepkavnieks nogalējis arī savu jauno dēlu un apēdis viņa smadzenes, un viņa briesmu darbi bija tik šausminoši un asiņaini, ka viņš tika dēvēts par "Bedburgas vilkaci".

1589. gadā slepkavniekam tika izpildīts nāves sods, un viņš pirms tam atzinās, ka 25 gadus piekopis šādu dzīvesveidu, un stāsts par Bedburgas vilkaci joprojām liek pārskriet tirpiņām.

Tiesa, jāņem vērā, ka līdz mūsdienām, iespējams, atceļojusi nedaudz izpušķota stāsta versija, bet, kas interesanti – pastāv visai liela iespējamība, ka Donalds Tramps ir leģendām apvītā nežēlīgā vīrieša tāls pēctecis.

Doktors Kevins Pitls, gatavojoties lekcijai par Helovīnu, tā paražām un dažādiem mītiem, nejauši vēstures rakstos piefiksējis, ka nāves spriedums tika piespriests ne tikai Stabam, bet arī viņa sievai, jo tā atbalstījusi un slēpusi vīra nodarījumus.

Pitlu ieintriģējis sievietes vārds – viņa dokumentos saukta par Katrīnu Trampu. Doktors kopā ar saviem kolēģiem nolēmis pašķetināt Katrīnas stāstu tālāk, un viņi secinājuši – varbūtība, ka ASV prezidents ir viņas pēctecis, ir ļoti liela.

Jāatzīmē, ka Bedburga ir pilsētiņa Ziemeļreinā-Vestfālenē. Savukārt Trampa vectētiņš Frederiks, kurš 16 gadu vecumā emigrēja uz ASV, ir dzimis Reinzemē-Pfalcā. Šīs federālās zemes, kā zināms, atrodas viena otrai blakus.

Pitls ar kolēģiem izsekojuši līdzi Trampa ciltskokam un nonākuši līdz Hansam Trampam, kurš dzimis aptuveni 1559. gadā. Antropologs uzskata, ka pastāv ļoti liela iespējamība, ka Hanss bija Pītera Staba un Katrīnas Trampas dēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!