Foto: AP/Scanpix
Dažādos plašsaziņas līdzekļos atkal izskanējis Trešā reiha vadoņa jeb fīrera Ādolfa Hitlera vārds. Drīzumā tiks izdota jauna grāmata, kurā atklāti satraucoši fakti par to, cik liela nozīme nacistu dzīvē bijusi narkotikām.

Izdevums The Daily Mail, atsaucoties uz grāmatu The Total Rush: Drugs in the Third Reich, vēsta, ka, lai gan Trešā reiha amatpersonas propagandējušas veselīgu dzīvesveidu, sportošanu un atteikšanos no alkohola un cigaretēm, lielākā daļa no viņiem, tajā skaitā Hitlers, bijuši narkomāni, un arī karavīriem dotas apreibinošas vielas.

Tiek ziņots, ka grāmatas autors, vācu rakstnieks Normans Olers, piekļuvis slepeniem nacistu dokumentiem un ārsta Teodora Morela pierakstiem, kas apliecina, ka Trešā reiha paspārnē sintezētas narkotikas, kuras vēlāk izmēģinātas uz koncentrācijas nometnēs ieslodzītajiem.

Autors apgalvo, ka arī pats Hitlers bijis atkarīgs no Pervitina tabletēm - vielas, kas mūsdienās visbiežāk pazīstama kā kristāliskais metamfetamīns. Rakstnieks, izpētot slepenos failus, guvis apstiprinājumu tam, ka šī narkotika plaši patērēta arī armijas vajadzībām un "barota" nogurušajiem karavīriem, lai tos stimulētu.

Slepenajos failos rakstnieks uzgājis baisu informāciju - laika posmā no 1939. līdz 1945. gadam nacistiskās Vācijas armijas vajadzībām saražots aptuveni 200 miljonu Pervitina tabletīšu, un 1941. gadā, kad notika uzbrukums Padomju Savienībai, simtiem tūkstošu vācu karavīru bijuši narkotiku reibumā.

Rakstnieks materiālus vācis un slepeno dokumentu arhīvu pētījis aptuveni trīs gadus, un autors ir pārliecināts, ka viņa jaunā grāmata izmanīs vēsturi. "Berlīne Hitleram un pārējiem nacistiem bija kā seriāla Breaking Bad (Pārkāpt robežu) narkotiku virtuve," savu komentāru The Daily Mail sniedzis rakstnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!