Foto: NASA
Marsa virsmas virtuālie pētnieki uzgājuši jaunu sensāciju – glītā aplītī izkārtotas klintis –, un konspirācijas teoriju piekritēji naski metušies izvirzīt dažādas versijas un analizēt, kā šis neparastais veidojums radies.

Ar jauno atklājumu plašāku sabiedrību iepazīstinājuši paranormālo aktivitāšu izzinātāju un amatieru-ufologu apvienības "Secure Team 10" pārstāvji, kuri rūpīgi aplūko katru ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas (NASA) paspārnē tapušo Marsa virsmas foto.

"YouTube" kanālā publicētajā video sniegts detalizēts izklāsts par sensacionālo atklājumu. "Tas, ko mēs redzam, krasi atšķiras no krāteriem uz Marsa un Mēness.

Rodas iespaids, ka kāds klintis apzināti sakārtojis aplī. Iespējams, tās ir lielas, zem Marsa virsmas paslēptas konstrukcijas drupas. Es nekad agrāk neko tamlīdzīgu neesmu redzējis," sižetā, kas dažās dienās noskatīts vairāk nekā 180 tūkstošus reižu, klāstījis virtuālais arheologs.

Kā jau tas bija paredzams, komentāru sadaļā sākusies karsta diskusija, kurā daudzi gudri un, iespējams, arī ne tik gudri vai pat skeptiski un asprātīgi prāti padalījušies ar viedokļiem.

Jāatzīmē, ka Marsa virsma virtuālajiem kosmosa izzinātājiem vienmēr bijusi īstena paradīze, kur meklēt sensācijas. Tā, piemēram, savulaik uz sarkanās planētas entuziasti saskatījuši dažādus pārakmeņojušos dzīvniekus, kurpi, drupas, nacistu karavīra ķiveri, citplanētiešu ieroci un citas prātam neaptveramas lietas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!