Foto: Vida Press

ASV prezidents Donalds Tramps jau kopš pirmās dienas šajā amatā bijis viens no vispretrunīgāk vērtētajiem politiķiem pasaulē, un nereti viņa izteikumi izpelnījušies izsmieklu. Šonedēļ viņš pamanījies "paspīdēt" ANO Ģenerālajā asamblejā, un valstu līderi klaji pazobojušies par viņu.

Otrdien, 25. septembrī, uzstājoties ar runu Ģenerālajā asamblejā, Tramps ne tikai pauda savu nostāju globālos jautājumos, bet arī izmantoja iespēju paslavēt savus iekšpolitiskos panākumus, norādot, ka viņa administrācija divos gados esot sasniegusi krietni vairāk nekā jebkura cita administrācija ASV vēsturē.

Šī viņa replika izsauca zālē smieklus, vēsta izdevums "The Independent". Arī pats Tramps par publikas reakciju bija manāmi samulsis. "Negaidīju tādu reakciju, bet viss ir labi," valstu līderus ar smaidu sejā uzrunājis ASV prezidents.

Kā vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi, smiekli ir visai reta parādība ANO Ģenerālajā Asamblejā. Par Trampa repliku gana daudzi uzjautrinājušies arī sociālajos tīklos, paužot viedokli, ka ASV prezidents kārtējo reizi apliecinājis savu iedomību.

Jau vēstīts, ka Baltā nama saimnieks savā uzrunā arī brīdināja Sīrijas valdību, ka Savienotās Valstis "atbildēs" uz jebkādu ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!