Kāds Ziemeļkarolīnas štata iedzīvotājs Tomass Baijerss apgalvo, ka viņam izdevies videolentē iemūžināt leģendāro sniega cilvēku jeb jetiju. Lai gan piecu sekunžu garajā video fragmentā, kas filmēts 22. martā, redzams vien miglains jetija siluets, ziņa par šo brīnumu strauji izplatījusies pa visu pasauli.

Par godu šim notikumam Baijerss izveidojis īpašu mājaslapu, kurā publicējis video, fotogrāfijas, karti, kā arī aprakstījis tikšanās sīkākās detaļas. Baijerss raksta, ka sniega cilvēks, ko viņš dēvē par Knobby, bijis sešas līdz septiņas pēdas garš un smirdējis "kā notriekta dzīvnieka un skunksa sakrustojums".

Lai gan internets ir pārpilns ar ziņām par dīvainām radībām no visas pasaules, sensacionālo videomateriālu ar sniega cilvēku momentāni uztvēra tādi lieli mediji Fox News, MSNBC, LA Times un citi, bet YouTube video krātuvē divu dienu laikā par jetiju paspējis patīksmināties vairāk nekā miljons cilvēku.

Lai gan skeptiķi norāda, ka nav nekāda māksla pašiem video autoriem ietērpties ādās un krēslas aizsegā pārskriet pāri ceļam, vairākas nacionālās ASV televīzijas šo video parādīja kā "breaking news", liekot daudziem noticēt par videomateriāla autentiskumu.

Kā laikrakstā Huffington Post ironiski minējis Deivids Mizejevskis no ASV Nacionālās dabas federācijas, "jebkas, kas cilvēkus piesaista apkārtējā dabā un liek viņiem atrauties no datora, lai izietu svaigā gaisā, jau vien ir lieliski".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!