Foto: Kadrs no video
Aizvadītajā nedēļā Baltijas valstu prezidenti Baltajā namā tikās ar ASV līderi Donaldu Trampu, un populārais NBC šovs "Saturday Night Live" (SNL) par to izveidojis asprātīgu parodiju.

Viena no komēdijšova zvaigznēm ir aktieris Aleks Boldvins, kurš par Trampa parodēšanu savulaik pat saņēmis "Emmy" balvu. Arī sižetā, kurā izspēlēta ASV prezidenta tikšanās ar Baltijas valstu līderiem, viņš atveidojis Trampu.

Tramps atveidots kā pagalam garlaikots un nezinošs prezidents, kurš īsti nemaz nenojauš, kur atrodas Baltijas valstis. Tāpat arī viņš aizskaroši izsakās par saviem viesiem. Piemēram, Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti viņš nosauc par čigānu sievieti.

Kamēr Lietuvas prezidente saka uzrunu, Tramps aizmieg. Vēlāk viņš pamanās izteikt piezīmi par Grībauskaites frizūru – viņaprāt, tā esot nenormāla.

Savukārt Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni Tramps uzrunā par filmu tēlu Boratu, mudinot viņu atbildēt uz viņam uzdotu jautājumu par dēku ar pornozvaigzni Stormiju Danielsu.

Uzjautrinošā parodija, kas "YouTube" publiskota svētdien, 8. aprīlī, jau noskatīta vairāk nekā divus miljonus reižu.

SNL ēterā pirmo reizi izgāja 1975. gadā. Komēdijšovs sastāv no skečiem, kas parodē dažādus mūsdienu kultūras un politikas procesus un personāžus, un tajā piedalās gan "štata" aktieri, gan arīdzan viesi. Katrā epizodē viesojas kāda slavenība, kas parasti uzstājas ar monologu un pēcāk piedalās arī skečā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!