Jauniem velosipēdistiem vienmēr tiek atgādināts, ka braukšanas laikā ir jāvalkā ķivere, tomēr arī kāds profesionālis pārliecinājies, cik šis ieteikums ir nozīmīgs – kalnu riteņbraucējam Evanam van der Spujam ķivere, iespējams, pat glāba dzīvību.

Īpatnējais negadījums fiksēts Dienvidāfrikā Time Freight MTB Express Mountain sacīkšu laikā, kad riteņbraucēji šķērsoja savannas plašumus, un šis video fragments jau kļuvis par īstu interneta sensāciju, ko YouTube video krātuvē pāris dienu laikā noskatījušies 5,5 miljoni cilvēku.

Kā redzams video, neko ļaunu nenojauzdams, van der Spujs minās pa sacīkšu distanci, kad pēkšņi viņam uzklupa saniknots antilopju tēviņš, kurš sportistu notrieca no velosipēda, nopietni pabojāja viņa inventāru un aizlēkšoja tālāk.

Dzīvnieka uzbrukumu nofilmēja aiz van der Spuja braucošais velosipēdists Treviss Vokers, kurš intervijā ziņu kanālam ABC News atzinis, ka tas bijis visai biedējošs atgadījums.

"Es ieraudzīju, ka antilope tuvojas, un nobremzēju, cerēdams, ka viņa izskries mums pa vidu. Bet tad pēkšņi viņa notrieca Evanu. Vārtīdamies zālē, viņš izdvesa dīvainas skaņas, un man nebija ne jausmas, ko tagad darīt," stāstījis nejaušais operators.

Beigu beigās sāncensis izsaucis mediķus, kas Evanu nogādājuši slimnīcā, bet viņam konstatēti tikai viegli miesas bojājumi. Sportists no sacensībām izstājies, un arī savu ķiveri viņš vairs nevarēs lietot, lai gan tā ir mazākā bēda, ja uzbrūk 200 kilogramus smags savvaļas dzīvnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!