Foto: Kadrs no video

Nav šaubu, ka latviešu panākumi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) iedvesmojuši daudzus jaunos censoņus trenēties vēl uzcītīgāk un naskāk, lai kādu dienu nonāktu okeāna otrā pusē.

Šobrīd tas vairs nešķiet tik nereāls, neaizsniedzams sapnis, jo četriem pašmāju bāleliņiem izdevies sasniegt to, ko daudzi uzskata par gandrīz neiespējamu.

Taisnības labad gan jāsaka – ceļš līdz NBA nav rozēm vien kaisīts. Tiem, kuriem šķiet, ka pietiks vien ar mutes brūķēšanu un sevis slavināšanu, nāksies smagi vilties, un viens tāds censonis, kurš, iespējams, nedaudz pārvērtējis savas spējas, nesen manīts arī basketbola kluba "Betsafe/Jūrmala" treniņā.

Pašpasludinātais latviešu Džordans, kurš tīko kļūt par piekto latvieti NBA, izmēģinājis spēkus basketbola kluba treniņā un diemžēl piedzīvojis sagrāvi.

Atgādinām, ka NBA šobrīd spēlē četri Latvijas pārstāvji. Savas dzimtenes vārdu okeāna otrā pusē spodrina Rodions Kurucs, kurš žilbina Ņujorkas "Nets" vienībā, Dāvis Bertāns, kurš lej sviedrus Sanantonio "Spurs" sastāvā, Dairis Bertāns, kurš nupat debitēja Ņūorleānas "Pelicans", un Kristaps Porziņģis, kurš nesen tika aizmainīts uz Dalasas "Maverics" un joprojām atkopjas no pērn gūtās traumas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!