Foto: Kadri no video

Divi populāri latviešu "jūtūberi" – Edgars Fresh un iluzionists Edžus Kauķis – nesen viens otru izaicinājuši doties "dumpster diving" jeb rakņāties pa atkritumiem. Abi jaunekļi meklējuši pārtiku un vērtīgas, noderīgas lietas un iejutušies bezpajumtnieku ikdienā, lai pēcāk izdarītu secinājumus.

Plašu ievērību ļaužu vidū nesen izpelnījās video, kurā Edgars veselu dienu centās paēst, kopumā iztērējot tikai vienu eiro, un iluzionists Edžus nu viņu izaicināja paēst, neiztērējot ne centa.

Edgaram nekas cits neatlika kā iejusties bezpajumtnieku ādā un meklēt pārtiku atkritumu urnās un konteineros. Edžus savam draugam palīdzēja, paralēli cenšoties miskastēs atrast kādas vērtīgas, saimniecībā noderīgas mantas.

Abi jaunekļi apstaigāja daudzas publiskas atkritumu urnas, kā arī apciemoja konteinerus daudzstāvu namu pagalmos, mēģinot atrast kaut ko noderīgu. Tā, piemēram, miskastē pie "Makdonalda" Edgars un Edžus atrada vrapu ar dārzeņiem. Lai gan kāds to jau bija pa pusei noēdis, abi "jūtūberi" brālīgi to sadalīja un lika uz kārā zoba. Tāpat arī viņi atrada meloni, kas vēlāk tika notiesāta.

Dienas beigās abi apkopoja savu guvumu un izdarīja secinājumus. Edžus un Edgars, izanalizējot atkritumu saturu, atklāja, ka ēdienu atrast miskastēs ir ievērojami grūtāk nekā atrast dzērienus.

Dienas gaitā abi atrada vairākas neizdzertas plastmasas pudeles, sulu pakas un pat kafijas, bet ar ēdienu tik raiti nevedās. Edgars pauda līdzjūtību bezpajumtniekiem, kuriem atkritumu revidēšana ir ikdiena.

Savukārt Edžus atrada vairākas sadzīvē noderīgas mantas – apģērbu pakaramos, tabureti, cimdus iepakojumā, bet atrastās pudeles tika nodotas un par tām kopumā tika nopelnīti 17 centi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!