Arvien populārāki kļūst dažādi sociālie eksperimenti, un šonedēļ Igaunijas mediju ievērību izpelnījies kāds video, kurā iemūžinātas cilvēku reakcijas, ieraugot puisi, kurš nupat izskrējis no bankas ar lielu maisu, kurā sabāzta nozagtā nauda.

Video tapis Tallinā, un tā darbība notiek tramvaja pieturā, kurā esošie cilvēki, pašiem nezinot, kļūst par izjokošanas upuriem.

Vispirms kāds puisis pieturā sastaptajiem cilvēkiem apvaicājas, kur atrodas tuvākā banka. Kad ļaudis viņam paskaidrojuši, ka finanšu iestāde atrodas ielas otrā pusē, jokdaris izvelk no kabatas zeķi, uzmauc to galvā un atklāj, ka nolēmis veikt laupīšanu.

Pēc neilga laiciņa atskan trauksmes zvans un no bankas izskrien puisis ar zeķi galvā un pamatīgu maisu pār pleca. Jokdaris taisnā ceļā dodas uz tramvaja pieturu, kur satrauktā balsī cilvēkiem apvaicājas, kā nokļūt viņam vajadzīgajā vietā.

Visas šīs izdarības tiek iemūžinātas ar slēptās kameras palīdzību, un, kā redzams video, cilvēku attieksme, ieraugot laupītāju, ir neviennozīmīga - dažiem laupītājs neraisa nekādas emocijas, citi no zagļa izvairās vai viņu ignorē, savukārt vēl kāds gatavs izpalīdzēt ar padomu, ar kuru tramvaju jābrauc, lai nokļūtu līdz iecerētajai pieturai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!