Pēdējā laikā pastiprinātu vērību izpelnījušies sociālie eksperimenti, kuros video formātā iemūžinātas cilvēku reakcijas dažādās dzīves situācijās. Tā, piemēram, igauņi nesenā pētījumā centušies noskaidrot, kā cilvēki reaģē, ieraugot tikšķošu čemodānu.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā mēnesī Baltijas valstu mediju uzmanības lokā nonāca tīmekļa vietnē YouTube izveidotajā kanālā Prankee TV publicētais sociālā eksperimenta video, kurā iemūžināts, kā igauņi reaģē, ieraugot uz ielas bankas laupītāju.

Šī eksperimenta autori izpelnījušie milzīgu sabiedrības ievērību, un tagad popularitāti guvuši arī vairāki citi viņu veidoti video, no kuriem pēdējās dienās vislielāko atsaucību izdevies gūt sižetam, kurā pārbaudīts, kā cilvēki reaģē, ieraugot tikšķošu čemodānu.

Eksperimenta galvenais varonis ir "slepenais aģents" - melnā uzvalkā un tumšās saulesbrillēs tērpts vīrietis, kurš dažādās sabiedriskās vietās atstāj nelielu koferīti, no kura dzirdama trauksmaina pīkstēšana.

Turpmākā eksperimenta gaita ir skaidra - koferītis vienmēr tiek atstāts tuvu ļaudīm, lai netālu esošais filmētājs varētu iemūžināt cilvēku reakcijas, kuras, kā redzams sižetā, ir neviennozīmīgas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!