Cilvēks, kurš izgudrojis vienu no dīvainākajiem mūsdienu sportiem - ekstrēmo gludināšanu - pēdējo nedēļu laikā atsācis treniņus Lielbritānijas lauku apvidū, vēsta ārzemju mediji.

Par savdabīgā sporta veida izgudrotāju uzskata Lielbritānijas iedzīvotāju Filu Šovu, kurš gadsimta sākumā esot mājās atradis kaudzi ar saburzītām drēbēm un nolēmis to gludināšanu padarīt interesantāku. Šovs, būdams klinšukāpējs, apnicīgo mājas darbu veicis uz akmens kalna kores. 

2001. gadā Šovs sarīkoja fotogrāfiju konkursu, kur aicināja cilvēkus iesūtīt bildes, kurās redzama gludināšana neparastās vietās. Cilvēku atsaucība esot bijusi neparedzēti liela, tādēļ Šovs ar draugiem nolēmis noorganizēt ekstrēmās gludināšanas pasaules čempionātu, kas 2002. gadā notika Vācijā. Čempionāta uzvarētāji bija paša Šova komanda. Pēc uzvaras sporta aizsācējs 2004. gadā devās sporta popularizēšanas tūrē ASV.

Kopš fotokonkursa izsludināšanas vairāki cilvēki visā pasaulē nodevušies ekstrēmās gludināšanas aicinājumam. Drēbju krokas līdzinātas uz klinšu sienas, krāčainās upēs, sērfojot, lecot ar izpletni un pat nirstot zem ūdens. 

Tagad pēc 11 gadu pārtraukuma Fils Šovs un viņa sieva atsākuši trenēties Lielbritānijas mežos, lai sasniegtu jaunas augstienes netradicionālajā sportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!