Foto: Kadrs no video
Tautas deja "Es izjāju prūšu zemi", pateicoties latviešu bāleliņiem, turpina izplatīties pasaulē, un nu staltu jaunekļu pulciņš danci izpildījis arī Īrijā.

Šonedēļ publiskots video, kurā dejotāji populāro danci izpildījuši kāda ezera krastā Īrijā, un sižets jau izpelnījies sociālo tīklu lietotāju simpātijas un uzslavas.

"Ja kāds sacīs, ka divdesmit pieciem dejotājiem Īrijā ezera krastā izdejot "Es izjāju prūšu zemi" bija vienkārši, tad tā nav taisnība. Tautas deju kopu vadītājiem un filmēšanas grupai bija krietni jāpiepūlas, lai šo deju iemūžinātu video formātā. Toties tad, kad filmēšana un montāža bija pabeigta, visi iesaistītie varēja uzgavilēt: "Mēs to paveicām!"," šonedēļ vēsta portāls "Baltic Ireland".

Kā vēsta medijs, ieraksts mainīgajos Īrijas laika apstākļos filmēts aizvadītajā sestdienā. Gan dejotājiem, gan aizkadra cilvēkiem tas palikšot atmiņā kā neaizmirstams piedzīvojums. Pie klipa montāžas strādājusi portāla radošā grupa "Piektais novads".

Atgādinām, ka pērn sajūsmu izpelnījās draugu kompānija no Latvijas, kas Ņujorkas ielās un metro jestri izdancoja tautas deju "Es izjāšu prūšu zemi". Tāpat arī dancis izpildīts Austrālijā pie Uluru klints.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!