Foto: Kadrs no video

Valstu līderi šonedēļ Londonā tikās NATO samitā, un starp apspriestākajiem sanāksmes personāžiem ierasti atkal bija ASV prezidents Donalds Tramps, kurš reti paliek ēnā. Populārais NBC šovs "Saturday Night Live" (SNL) par amerikāņu politiķa piedzīvojumiem Eiropā izveidojis asprātīgu parodiju, kurā izzobots arī Latvijas prezidents Egils Levits.

Visnotaļ plašu ažiotāžu publiskajā telpā šonedēļ izraisīja kādas kanādiešu raidsabiedrības publicēts video (tas apskatāms šeit), kas netieši lika nojaust, ka vairāki ietekmīgi valstu līderi, tostarp Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons, Kanādas premjerministrs Džastins Trudo un Francijas prezidents Emanuels Makrons, pieņemšanā Bekingemas pilī aiz muguras zobojas par Trampu.

"Saturday Night Live" šova komiķi par šo plaši apspriesto un pretrunīgi vērtēto situāciju izveidojuši skeču, kurā trīs pļāpīgie aprunātāji Trampa izzobošanu turpinājuši samita bufetē.

Makronu, Trudo un Džonsonu atveidojuši trīs populāri komiķi – Džimijs Falons, Pols Rads un Džeimss Kordens. Savukārt ASV līderi atveidojis Aleks Boldvins, kurš par Trampa parodēšanu savulaik pat saņēmis "Emmy" balvu.

Kafejnīcas skečā parādījies arī Latvijas prezidents Egils Levits. Tiesa, Baltijas valstiņas vadītājs atveidots kā visai bērnišķīgs, lēnīgs vientiesis. Pārējie politiķi nav vēlējušies ieturēties pie viena galda ar Trampu, tāpēc mudinājuši iet viņu sēdēt pie "Latvijas, kas ir tev atbilstošāka". Levits pie galdiņa tikmēr rotaļājies ar kendamu.

Levita atveidotājs ne tikai nepareizi izrunājis savu vārdu, bet arī padalījies ar dīvainu jociņu par Vilknadzi, kuram Latvijā iebarots šņabis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!