Foto: Kadrs no video
Globālā tīmekļa lietotāju un mediju ievērību izpelnījies jauns interneta hits no Japānas – pasauli satricinājusi nepilnu minūti gara dziesmiņa ar nosaukumu "Pen-Pineapple-Apple-Pen".

Lipīgā skaņdarba autors un izpildītājs ir Piko-taro – tēls, kuru radījis japāņu komiķis DJ Kosaka Daimao. Dziesmiņa sākumā varētu šķist pavisam necila, jo tajā monotona meldiņa pavadījumā izskan tikai daži vārdi, taču neskaitāmas reizes jau apliecinājies, ka viss ģeniālais ir vienkāršs.

Dziesmas melodija atgādina kādas datorspēles pavadījumu, un skaņdarbam tapis arī videoklips, kurā nekas sevišķs nenotiek, taču reizēm pietiek vien ar ērmīgi tērptu vīrieti, kurš līgani kustas, lai cilvēki nespētu novērsties no ekrāna.

Komiķis savu muzikālo šedevru interneta vidē publicējis augusta izskaņā, taču tikai tagad tas pa īstam iekarojis interneta lietotāju mīlestību – miljoniem ļaužu visā pasaulē skandina lipīgos vārdus "pen-pineapple-apple-pen" un sociālajos tīklos dalās ar dziesmas video.

Jāpiebilst, ka daži mediji Piko-taro salīdzina ar savulaik lielu popularitāti iemantojušo korejiešu dziedātāju Psy, kurš pirms pāris gadiem satricināja pasauli ar dziesmu "Gangnam Style".

Tāpat jāatzīmē, ka japāņa veikumu atzinīgi novērtējis arī kanādiešu izcelsmes dziedātājs un par tīņu elku dēvētais Džastins Bībers. Viņš sociālajos tīklos pavēstījis, ka dziesmiņa par pildspalvām, āboliem un ananasiem ir viņa šī brīža pats, pats mīļākais skaņdarbs.

Tiesa, daži bijuši skarbāki – netrūkst arī tādu, kas paziņojuši, ka japāņu komiķis radījies jaunu pasaulē sliktāko dziesmu. Taču daudzi tomēr atzinuši, ka pēc skandarba noklausīšanās palikt vienaldzīgam nav iespējams, ko arī apliecina neskaitāmās parodijas, kas tapušas kompozīcijai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!