Foto: Kadrs no video

Diskusiju krustugunīs šopavasar nonācis nu jau bēdīgi slavenais Deglava tilts Rīgā, kuru kritiskā stāvokļa dēļ ceturtdien, 25. aprīlī, paredzēts slēgt satiksmei. Savukārt no amata atstādinātais galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs turpina pastāvēt uz to, ka ap tiltu saceltā brēka ir politisks karš pret Rīgas domi, kurā cietēji būs pilsētnieki.

Pērnā gada 4. septembrī Ušakovs sociālajos tīklos rakstīja, ka 2019. gada sākumā Deglava tilta remonts tiks pabeigts. Gads jau drīz būs pusē, tāpēc uz, daudzuprāt, dzīvībai bīstamo objektu šonedēļ devies kāds vietējais tiltu pazinējs Rūdolfs.

Tiltu pētīšanas entuziasts izvērtējis situāciju uz un zem Augusta Deglava ielas pārvada un sniedzis savu asprātīgi analītisko vērtējumu par redzēto.

"Citi saka, tas tilts var sabrukt. Muļķības! 50 gadus nesabruka, un tagad sabruks?" prātojis Rūdolfs.

Jāatzīmē, ka tas, kādā stāvoklī šobrīd ir ne tikai Deglava, bet arī citi Rīgas tilti, satrauc daudzus, un ļaudis par šo tematu ļoti aktīvi diskutē, izsakās un arī zobojas sociālajos tīklos, neskopojoties ar sarkastiskiem jociņiem.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) izdevis rīkojumu par visu formalitāšu kārtošanu, lai Deglava tilts ceturtdien, 25.aprīlī, tiktu slēgts satiksmei. Ģirģens sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada.

Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!