Foto: Privātais arhīvs

Starptautisko attiecību students Kārlis Apinis parūpējies par varenu izklaidi pašmāju "Twitter" kopienā – puisis piedāvā izvēlēties, pie kura galdiņa tu gribētu pasēdēt, papusdienot un papļāpāt. Izvēlē ir desmit galdiņi ar krasi atšķirīgām sabiedrībā zināmu cilvēku trijotnēm.

Pašmāju tviterī šī izklaide sit augstu vilni – ļaudis mīļuprāt pauž savu viedokli, pie kura galdiņa viņiem būtu visinteresantākā pasēdēšana. Tiesa, ne viens vien norāda, ka kādu no trijotnes pagalam negribētu satikt, bet – izvēle ir tāda, kāda tā ir. "Te ir ģēnija dzirksts," salikumus slavē kāda tviterlietotāja.

Sarunā ar "Delfi" Apinis skaidro, ka ideja par šādu tvītu viņam radusies kāda semināra laikā. "Vispirms uztaisīju sarakstu ar 30 skandalozām, mīlētām, atpazīstamām personībām, kuras vēlāk sagrupēju pa trim. Eksperimentēju ar salikumiem, līdz nonācu pie gala versijas – viss salikās pa plauktiņiem diezgan dabiski. Pāris galdiņi man jau iepriekš bija padomā, piemēram, kompānija ar Kaimiņu, Daneviču un Gobzemu," saka tvīta autors. Tiesa, aktrise pati gan nevēlētos pusdienot kompānijā ar bijušo dzīvesbiedru un dzīvesbiedra bijušo politisko līdzgaitnieku.

Bet pats idejas autors vislabprātāk pusdienotu kopā ar galdiņu numur astoņi, un šī kompānija arī bauda vislielāko piekrišanu no citiem tviterī. Tur savu izvēli izdarījuši jau vairāk nekā 225 cilvēki.

Tātad kāda ir izvēle? Pie pirmā galdiņa ir iespēja aprunāties ar bokseri Mairi Briedi, dziedātāju Lauri Reiniku un reklāmistu Ēriku Stendzenieku. Otro galdiņu apdzīvo režisors Alvis Hermanis, mūziķis Ralfs Eilands un dziedātājs Dzintars Čīča. Pie trešā galdiņa mielojas Ogres mērs Egils Helmanis, mūziķis Markus Riva un multimākslinieks Rojs Rodžers.

Ceturto galdiņu apsēduši politiķis Juris Pūce, dziedātāja Samanta Tīna, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Piektajā var satikt žurnālistus Elitu Veidemani, Jāni Domburu un muzikantu Andri Kiviču. Sestais galdiņš pieder odiozajam Aldim Gobzemam, skandalozajam Artusam Kaimiņam un aktrisei Dārtai Danevičai.

Septītā kompānija – deputāte Glorija Grevcova, pretrunīgi vērtētā Tatjana Ždanoka un kaujinieciski noskaņotā dzejniece Liāna Langa. Pie astotā – tviterlietotāju vidū vispieprasītākā galdiņa – sēž polittehnologs Jurģis Liepnieks, pavārs Mārtiņš Sirmais un Fredis.

Devītais galdiņš pieder "Latvijas Gāzes" šefam Aigaram Kalvītim, basketbolistam Kristapam Porziņģim un bēdīgi slavenajam mākslas pazinējam Tomasam Pārupam.

Bet desmitā galdiņa kompāniju veido eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, komponists Raimonds Pauls un plašākām aprindām maz zināms multimākslinieks Drakijs.

"Delfi" lasītāji aicināti savu izvēli paust komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!