Foto: Anitra Tooma
Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais – tā var teikt par vides aktīvistes, "Rīgas mežu" darbinieces Anitras Toomas piedāvāto risinājumu šobrīd, kad laikapstākļu un netīrīto ietvju dēļ pārvietošanās var būt īstens izaicinājums.

Piepildoties brīdinājumam par otrdien, 14. decembrī, gaidāmo atkalu, iedzīvotāji sociālajos medijos steidz pukoties un dalīties ar bildēm un stāstiem par to, cik bīstamas un slidenas ir Rīgas ielas.

Sociālajos tīklos aktīvā Anitra Tooma padalījusies ar viņai zināmu iedarbīgu paņēmienu, kas krietni paaugstina iespēju nepaslīdēt un nenovelties. Ar šo padomu dažu stundu laikā sociālajos tīklos dalījušies vairāki desmiti cilvēku.

"Ja nu nav iespējams iztikt bez pastaigas, uzvelciet uz zābakiem zeķes vai biezu zeķbikšu gabalus. Šis ir vecs karavīru un izdzīvotāju paņēmiens! Esmu pati tā gājusi pa ledainu meža ceļu septiņus kilometrus uz mājām bez neviena kritiena," argumentē Tooma. Viņa arīdzan uzskatāmi demonstrē savu otrdienas pastaigu – pārnākusi mājās "bez neviena bumša". Bet aktuālāko informāciju par to, kā Rīgā atbildīgās iestādes cīnās ar apledojušajiem ceļiem un ietvēm, plašāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!