Foto: Publicitātes foto
Kādas Salvadoras slimnīcas ārsti ceturtdien veikuši neparastu operāciju – viņi no vīrieša galvaskausa izvilkuši deviņus centimetrus garu naža asmeni, kas tur bija atradies gandrīz 18 gadus.

Pacients bija 44 gads vecs kurpnieks Horhe Alberto Gonzaless, kuram 1995. gadā bija uzbrukuši toksikomāni. Viņi kurpniekam gribējuši atņemt līmi, tomēr Horhe nevēlējies to atdot, tāpēc iesaistījies cīniņā.

Rezultātā narkomāni kurpniekam iedūra galvā nazi. Līdz pat 2007. gadam Horhe pat nenojauta, ka liela daļa asmens joprojām atrodas iedūrusies viņa galvā, un kopš tā laika viņš meklējis iespēju, kā asmeni izņemt.

Kā vēsta izdevums La Prensa Grafica, naža izņemšanas operācija ilga septiņas stundas, un tajā piedalījās desmit neiroķirurgu brigāde. Šobrīd kurpnieks jau nācis pie samaņas un sācis runāt.

Šie ārsti izteikuši kritiku saviem kolēģiem, kuri 1995. operēja kurpnieku - neviens no viņiem nebija pateicis, ka pacienta galvā joprojām atrodas nazis. Tikai 2007. gadā, kad Horhe sācis just stipras galvassāpes, viņš uzzināja par svešķermeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!