Foto: Vida Press
28 gadus vecais Faršads Hašezadehs bijis tik ļoti sarūgtināts par to, ka viņam izaugusi sievišķīga krūts, ka centies paša spēkiem to amputēt.

Vīrietis, kurš strādā automašīnu rezerves daļu veikalā, bijis ļoti nomākts pēc tam, kad mediķi vairakkārt viņam atteikušies palīdzēt, jo šādu krūts noņemšanas operāciju apdrošināšana nesedz.

Faršads atklāja, ka viņš no izaugušās krūts centies atbrīvoties desmit garus gadus – tā sākusi pastiprināti augt, kad puisis kļuvis 18 gadus vecs.

"Pēc ārstēšanās kursa, kura ietvaros lietoju medikamentus, krūts pārstāja augt un atguva normālas aprises, bet pēc diviem mēnešiem tā atkal sāka augt. Kad man bija 18, es nepārdzīvoju tik ļoti, bet 25 gadu vecumā es tiešām biju norūpējies, jo man neizdevās veidot nopietnas attiecības ar sievietēm," stāsta puisis.

Vasarā Faršadam nācās ģērbties vairākos kreklos, lai slēptu neparasto krūti. Vīrietis sirgst ar ginekomastiju – visai retu, taču ne unikālu slimību. Kā saslimšanas cēlonis tiek minēts hormonāls disbalanss, kurš visbiežāk tiek novērots vīriešiem pēc 50 gadu vecuma. Turklāt slimība reti izpaužas tik uzskatāmā veidā.

"Tā ir neparasti izplatīta problēma, īpaši vīriešiem pēc 50 gadu vecuma. Tā bieži parādās pusaudžu vecumā un var izpausties arī kā komplikācijas pēc medikamentu lietošanas. 20% pacientu, kuri sirgst ar šo kaiti, tā parādās kā blakusparādība kādu medikamentu lietošanai," stāsta ārsts Džontijs Heversedžs.

Saskaņā ar mediķu teikto, daudzi vīrieši cenšas slimības simptomus noslēpt, jo tā nenoliedzami laupa pārliecinātību par sevi. Faršada gadījumā, viņa dusmas un sarūgtinājums noveda pie mēģinājuma nogriezt izaugušo krūti. 

Puisis atklāj, ka nogriezis krūti, jo juties noguris un vairs nav spējis turpināt slēpt slimību no savas draudzenes. "Bija sāpīgi. Visa grīda bija asinīs. Tomēr arī pēc šī gadījuma apdrošināšanas kompānija neieraudzīja, cik sarūgtināts es biju," ārzemju medijiem sacīja Faršads.

Vīrieša draudzene Šarlīna Kallena pastāstījusi, ka Faršads tikai pēc mēnesi ilgas draudzības pastāstījis viņai par savu problēmu. Satraucoties par drauga bēdām, Šarlīna nolēmusi palīdzēt viņam savākt operācijai nepieciešamos 4,5 tūkstošus ASV dolāru un pirms mēneša vīrietim beidzot veikta operācija.

Tagad Faršadam ir normālas krūtis un viņš norāda, ka beidzot jūtas laimīgs. "Tiklīdz rēta sadzīs, es atkal jutīšos kā vīrietis," teicis Faršads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!