Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu zinātnieki paziņojuši, ka nacistiskās Vācijas līdera Ādolfa Hitlera galvaskausa fragments, kas glabājas Maskavā, patiesībā piederot nezināmai četrdesmit gadus vecai sievietei, ziņo ārzemju mediji.

Telekanāla History Channel demonstrētajā dokumentālajā filmā speciālisti atklājuši, ka pēc veiktajām DNS analīzēm konstatēts, ka galvaskausa fragments, kas glabājas Krievijas Federācijas Valsts arhīvā, nekādā gadījumā nevar būt Hitlera galvaskauss.

Speciālisti arī izslēguši iespēju, ka tas varētu piederēt fīrera draudzenei Evai Braunai, jo viņa 1945. gadā, kad kopā ar mīļoto vīrieti labprātīgi devās nāvē, bija tikai 33 gadus veca.

Vispāratzītā versija liecina, ka Hitlers un Brauna dzīvi beidza 1945. gada 30. aprīlī, Berlīnes bunkurā noindējoties, bet fīrers pēc indes ieņemšanas iešāvis sev galvā. Viņu mirstīgās atliekas apraktas netālu no ieejas bunkurā, kur tās pēc Berlīnes ieņemšanas atradis Krievijas pretizlūkošanas dienests.

Par galveno pierādījumu tam, ka atrastās atliekas pieder Hitleram, tolaik kalpoja žoklis un zobu protēzes, kas sakrita ar norādēm fīrera medicīniskajā kartē, bet Maskavā noglabātais galvaskausa fragments tika atrasts 1946. gadā, kad sāka izmeklēt runas par iespējamo Hitlera bēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!