Pārvērst ikdienu mirdzošā piedzīvojumā. Grima māksliniece Krista Zvirgzdiņa
Pārvērst ikdienu mirdzošā piedzīvojumā. Grima māksliniece Krista Zvirgzdiņa
Kā pašas spēkiem ar grima palīdzību pat vispelēkāko ikdienu padarīt par mirdzošiem svētkiem? To sadarbībā ar "Samsung" tapušā projekta "Dzīve aizrauj" 8. epizodē centās noskaidrot Andra Čudare kopā ar grima mākslinieci Kristu Zvirgzdiņu.
Krista atzīst, ka krāsošanās un dekoratīvā kosmētika saistījusi jau kopš bērnības – viņa nodarbojusies ar dziedāšanu, liela daļa dzīves bija saistīta ar skatuvi un konkursiem, tāpēc nācās iemācīties sevi pasniegt publikai. Tērpusies un grimējusies pati, līdz atskārtusi, ka gribētu to darīt arī ikdienā, proti, palīdzēt radīt svētkus citiem.

Viņa atzīst, ka grima mākslinieka profesijā nav divu vienādu darba dienu. Darba ritms ir ļoti dinamisks – fotosesijas, filmēšanas, privāti klienti, individuālās apmācības un līgavu sapošana, kas Kristai ir īpaši tuva sirdij. Būtisku lomu ikdienā ieņemt arīdzan "Instagram", kur gan prezentē savus darbus, gan arī dalās ar skaistumkopšanas padomiem.

Kristas darba dienai nav noteikts stundu skaits – ir reizes, kad jāceļas vēl pirms saules, lai laikus nokļūtu galamērķī pie līgavas, un gadās, ka filmēšana ilgst līdz trijiem naktī. "Diezgan bieži pat nezinu, kas ar mani notiks pēc divām nedēļām, kur šis piedzīvojums, ko es saucu par savu darbu un sirdslietu, mani aizvedīs. (..) Es ļaujos, es plūstu, es baudu un paralēli tam arī smagi strādāju."

Krista atklāj – bieži nākas saskarties, ka sievietes ar pietāti vai pat bailēm izturas pret spilgtām krāsām, tomēr viņa mudina nebīties un ļauties košumam, piešķirot savam tēlam ekstravagantus un mirdzošus akcentus. "Grims ir aksesuārs, kas tevi pastiprina un paspilgtina. Grims ir māksla, bet grims nebūt nav maska. (..) Lai top un lai notiek!"

Pie raidījuma varones viesojāmies pirms ārkārtas situācijas izsludināšanas 9. novembrī. Rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību un drošību, aicinām projekta "Dzīve aizrauj!" lasītājus arī, pošoties svētkiem vai īpašiem dzīves mirkļiem, ievērot visus piesardzības pasākumus un valstī noteiktos ierobežojumus!