Sportošana sākas šķīvī – fitnesa trenere Madara Meiere
Sportošana sākas šķīvī – fitnesa trenere Madara Meiere
Kāpēc sportot ir stilīgi? Kāda ēdienam saistība ar sportošanu? Vai tehnoloģijas var palīdzēt sportošanas procesā? Atbildes uz šiem un citiem svarīgiem jautājumiem meklēja Edgars Bāliņš kopā ar fitnesa treneri Madaru Meieri sadarbībā ar "Samsung" tapušā projekta "Dzīve aizrauj" 7. epizodē.
Madaras ikdiena ir piesātināta un daudzšķautņaina – viņa ir ne vien fitnesa trenere, bet arī uztura konsultante: "Viss pārsvarā sākas no tā, ko mēs ēdam – sporta zāle ir sekundāra. Cilvēks var sportot, cik viņš daudz grib, bet – ja nav pareizi sakārtots tas, kas ir uz šķīvja, tad rezultāta īsti nebūs."

Ceļš līdz sporta zālei, fitnesa un uztura trenerim katram ir atšķirīgs, taču galvenā motivācija allaž ir līdzīga – kļūt veselīgākam un spēcīgākam. Tiesa, nereti veselīgie ieradumi tiek atlikti, jo cilvēki ir neziņā vai baidās. "Uz sporta zāli bieži vien cilvēki neiet, jo viņiem negribas izskatīties muļķīgi vai stulbi. (..) Kāda starpība, kā tas izskatās vai ko citi domā? (..) Vispār nevienu neinteresē, ko tu tur dari!" iedrošina Madara.

Mūsdienās ļoti pateicīgs veids, kā atvieglot saņemšanos sportot un sekot līdzi savām fiziskajām aktivitātēm, ir modernās tehnoloģijas. Tās rekomendē arī Madara – gan izmantot aplikāciju izdzertā ūdens daudzuma fiksēšanai, gan skaitīt ikdienā noietos soļus. Nav pat obligāti nepieciešama atsevišķa viedierīce – viss ērti ir pieejams mobilajā tālrunī aplikācijā.

Vaicāta par to, kāpēc daudziem neizdodas pieturēties pie savām Jaunā gada apņemšanām dzīvot veselīgāku dzīvesveidu, Madara atklāj, ka atslēga slēpjas pašdisciplīnā, kas ir apzināti jākopj. Un viņa zina, ko runā, jo fitnesa trenere nebūt nav viņas pirmā karjeras izvēle. Atteikusies no veiksmīgas karjeras, stabiliem ienākumiem un statusa, viņa izvēlējās darīt to, kur sajuta aicinājumu, lielāku mērķi un jēgu – aktīvā un veselīgā dzīvesveidā.

Rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību un drošību, aicinām projekta "Dzīve aizrauj!" lasītājus arī sportojot ievērot visus piesardzības pasākumus un valstī noteiktos ierobežojumus!