Foto: DELFI

Piektdien, 15. martā, ar līksmu pasākumu Rīgas centrā – Brīvības un Dzirnavu ielu stūrī - durvis vēra jauna ēstuve Street Burgers, kurā iespējams nobaudīt gan gardi pagatavotus bugerus, gan citas sātīgas uzkodas.

Kā vēsta jaunās ēstuves pārstāvji, Street Burgers gatavotajos burgeros tiek izmantota tikai bioloģiski audzēta, nobriedināta liellopu gaļa no Burtniekiem - zemnieku saimniecības Rūķīši.

Gaļa pirms cepšanas tiek nobriedināta 20 dienas, tad cepta uz akmens grila vidēji brūna gaļu saglabājot maksimāli sulīgu.

Savukārt īpašā burgeru maize tiek cepta Madonas pusē pēc speciāla pasūtījuma, un šie īpaši gatavotie burgeri un citas piedāvātās uzkodas jau guvušas atzinīgu vērtējumu rīdzinieku vidū.

Street Burgers atklāšanas ballīti apmeklēja arī populārais pavārs Mārtiņš Sirmais, kurš, lai gan pats jaunajā hamburgeru ēstuvē nestrādā, labprāt pagatavoja gardu cienastu un pastāstīja par hamburgeru vēsturi un citas interesantas lietas, ko viņš bija uzzinājis, ceļojot pa pasauli un gatavojot savu jaunāko projektu - raidījumu Sirmais. Kulta ēdieni.

Par muzikālo noformējumu Street Burgers atklāšanas pasākumā rūpējās viens no pieprasītākajiem šī brīža dīdžejiem Latvijā Toms Grēviņš, bet starp viesiem varēja sastapt arī šovā Okartes skatuve iepazīto jauno skatuves mākslinieci Martu Ritovu (attēlā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!