Foto: Vida Press
Lielākajai daļai studentu priecīgākais studiju laiks sākas brīdī, kad nokārtoti visi sesijas eksāmeni, un to, kādu atvieglojumu jaunieši jūt pēc saspringtā semestra pārbaudījumu beigām, kārtējo reizi apliecinājuši britu studenti.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Kembridžas universitātē norisinājās par pastāvīgu tradīciju kļuvusī "pašnāvību svētdiena", kas ir pēc eksāmenu svinību absolūtā kulminācija. Šajā dienā notiek dažādas ballītes, bet par vienu no apmeklētākajiem pasākumiem ik gadus kļūst pašdarinātu laivu sacensības.

Šogad tajās piedalījās aptuveni 25 komandas - pieticīgi tērptie un briesmīgu paģiru mocītie jaunieši sēdās pašu taisītos peldlīdzekļos, no kuriem tikai dažiem izdevās nokļūt līdz finišam, bet vairums laivu izjuka pa ceļam, atstājot savus pasažierus ūdenī.

"Pašnāvību svētdienai" ir visai senas tradīcijas, bet skaidrojumi tam, kāpēc šo dienu dēvē tieši šādi ir vairāki - viena no versijām liecina, ka tādējādi tiek atzīmēts fakts, ka neviens no studentiem eksāmena radītā stresa un emocionālās spriedzes dēļ nav nolēmis beigt savu dzīvi.

Tāpat diezgan ticama ir versija, ka pēc plītēšanas visas nedēļas nogales garumā svētdiena pienāk ar sajūtām, ka pašnāvība varētu būt glābiņš no paģirām un uztraukuma par vēl nezināmajiem eksāmenu rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!