Foto: Mango

Vairāk nekā tūkstotis līdzjutēju trešdienas vakarā pie "Arēnas Rīga" piedalījās piemiņas gājienā, pieminot Jaroslavļā aviokatastrofā bojā gājušo Latvijas hokeja izlases un Jaroslavļas Lokomotiv aizsargu Kārli Skrastiņu.

Uzreiz pēc traģiskās ziņas saņemšanas Latvijas līdzjutēji internetā izplatīja aicinājumu pulcēties pie Arēnas Rīga un doties piemiņas gājienā. Taču līdzjutēji pie Arēnas bija sanākuši jau krietnu brīdi pirms noteiktā laika, iededza svecītes un ar klusuma brīdi pieminēja 37 gadu vecumā mirušo sportistu.

Ap pulksten pusastoņiem daži cilvēki pulcējās arī pie Krievijas vēstniecības – tērpušies hokeja komandas formās, viņi pie vēstniecības žoga nolika sveces un ziedus.

Vēlāk pūlis devās gājienā pa Rīgas centra ielām, un tas noslēdzās pie Latvijas Hokeja Federācijas atrašanās vietas Raunas ielā. Kārtību gājiena laikā nodrošināja vien divi policisti, taču nekādas nekārtības netika fiksētas - fanu acīs bija redzamas asaras un cilvēki ar labu vārdu pieminēja Skrastiņu.

Kā vēstīts, trešdien Jaroslavļas apgabalā aviokatastrofu cieta lidmašīna YAK 42, kurā atradās Kontinentālās Hokeja līgas komanda Jaroslavļas Lokomotiv. Šajā incidentā bojā gāja visi šīs komandas spēlētāji, tostarp arī mūsu Kārlis Skrastiņš, kurš klubam bija pievienojies tikai šogad.

Lidmašīna pēc pacelšanās paspējusi uzlidot līdz aptuveni 500 metru augstumam un pēc tam nogāzās divu kilometru attālumā no skrejceļa. Pēc aculiecinieku stāstītā, lidmašīna nogāžoties izjukusi pa gabaliem un uzliesmojusi. Daļa purngala atlūzu iegāzušās Volgā.

Savukārt pazīstamais uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš, kura mājā Baltezerā sportists kopā ar ģimeni mitinājās vasarās, aģentūrai LETA pastāstīja, ka Skrastiņa sieva ar abām meitiņām patlaban ir Amerikā un, visticamāk, drīzumā dosies uz Rīgu. Pēc Krūmiņa teiktā, Skrastiņa sieva patlaban ir trešā mazuļa gaidībās, jo hokejists bija vēlējies dēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!