Foto: SWNS/Scanpix/LETA
Britu jaunieši turpina attaisnot savu nerimstošo ballīšu zvēru slavu – arī gada klusākajos un ģimeniskākajos svētkos viņi atraduši laiku bāra apmeklējumam un līksmām izklaidēm.

Pēc Ziemassvētkiem Lielbritānijā un arī dažās citās valstīs tiek atzīmēta tā dēvētā Kastīšu diena (Boxing Day), un britu salās šos svētkus ar īpašu vērienu atzīmē tieši jaunieši.

Arī šogad desmitiem tūkstošu ļaužu izgājuši lielāko pilsētu ielās, lai sirsnīgi malkotu grādīgos dzērienus un līksmotu tā, it kā rītdiena nekad nepienāks.

Ļoti izplatīta šo svētku tradīcija ir tērpšanās kostīmos, un ārzemju foto aģentūrās publiskotie kadri liecina – daudzi jo īpaši bija piedomājuši pie tā, lai tieši viņi tiktu pamanīti lielajā ballētāju pūlī

Kastīšu dienas vakarā jaunieši ierasti dodas uz bāriem un klubiem, kur viņus sagaida "laimīgās stundas", kad dažādus alkoholiskus dzērienus iespējams iegādāties par pievilcīgām cenām. Lai gan vairumā gadījumu britu jaunatne krietni pārvērtē savas spējas un daudziem pārmērīga alkohola lietošana beidzas ar vāļāšanos pa zemi, šoreiz svētki aizvadīti visnotaļ mierīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!