Foto: DELFI
Sestdien, 13. decembrī, Rīga bija kļuvusi par Eiropas kino galvaspilsētu – šeit norisinājās Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, kas, protams, noslēdzās ar līksmu ballīti, kur varēja sastapt gan pašmāju aktierus, gan ārvalstu viesus.

Par svinīgās ceremonijas norises vietu bija izvēlēta Latvijas Nacionālā opera, bet pēc balvu sadalīšanas un veiksmīgāko Eiropas kinojomas darboņu godināšanas viesi devās uz Rīgas Latviešu biedrības namu, kur līksmoja līdz pat rīta gaismai.

Starp ballītes viesiem plašā pulkā bija Latvijas skatuves mākslas un kino meistari - tur varēja sastapt Jaunā Rīgas teātra pārstāvjus Vili Daudziņu, Gunu Zariņu, Andri Keišu, Baibu Broku, Kasparu Znotiņu un Gundaru Āboliņu, kinoaktieri Mārtiņu Vilsonu, režisoru Jāni Streiču, aktrisi Regīnu Razumu un daudzus citus.

Jau vēstīts, ka Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā triumfēja filma Ida, un tās režisors Pāvels Pavļikovskis tika godināts par labāko režisora darbu.

Tāpat filma apbalvota arī par labāko scenāriju, operatoru darbu un ieguvusi Gustava Terzena un Martas Seleckas pasniegto Skatītāju simpātiju balvu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!