Foto: F64

Piektdien, 10. aprīlī, koncertzālē Palladium ar vērienu aizvadītas Eirovīzijas jubilejas svinības Eurovision Preparty Riga 2015.

Koncertā savas šī gada Eirovīzijas dziesmas prezentēja dalībnieki no Latvijas, Gruzijas, Baltkrievijas, Šveices un citām valstīm. Pasākumā piedalījās arī vairāki īpašie viesi - 2009. gada uzvarētājs Aleksandrs Ribaks, 2011. gada uzvarētājs Eldars Gasimovs, 2002. gada uzvarētāja Marija Naumova, ka arī 2013. gada trešās vietas ieguvēja Zlata Ogņeviča..

Pirmo un pagaidām vienīgo uzvaru Eirovīzijas konkursā Latvijai 2002. gadā atnesa Naumova. Viņa pasākumā izpildīja uzvarētājdziesmu I Wanna jaunā aranžējumā.

Kaut arī Ukraina šogad Eirovīzijas dziesmu konkursā nepiedalās, iepriekšējos gados Ukraina vienmēr ir bijusi labāko Eirovīzijas dziesmu desmitniekā. 2013. gadā trešajā vietā finālā ar godu ierindojas Zlata Ogņeviča. Viņas izpildīta dziesma Gravity toreiz bija viena no iemīļotākajām dziesmām fanu vidū. Ogņeviča, kas patlaban ir Ukrainas parlamenta deputāte, šo dziesmu izpildīja arī Latvijas faniem Rīgas Eirovīzijas koncertā.

Eirovīzijas ieskaņas koncerts Eurovision PreParty Riga jau otro gadu notiek Rīgā. 

Jau vēstīts, ka šogad Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā Supernova 2015 uzvarēja Aminata Savadogo, iegūstot tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Austrijā. Aminata Vīnē uzstāsies ar pašas sacerēto dziesmu Love Injected.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!