Foto: Vida Press

Ikdienā viņi, iespējams, ir kārtīgi studenti un labi bērni saviem vecākiem, bet ir naktis, kad britu jaunieši pārvēršas līdz nepazīšanai un pilsētu ielās sākas orģijas – par to rūpējas kompānija Carnage UK, kas par savu misiju uzskata studentu izklaidēšanu pēc pilnas programmas.

Carnage UK organizētie dzeršanas reidi pa vietējiem krogiem kļuvuši par stabilu tradīciju - tā aizsākās 2007. gadā Birgingemā un strauji iemantoja popularitāti, izplešoties pa visu valsti - šobrīd šī akcija notiek aptuveni 45 Lielbritānijas pilsētās un ciemos.

Par nieka desmit sterliņa mārciņām jebkurš students var tikt pie organizatoru sarūpēta krekliņa un bezmaksas ieejas klubos un krogos, bet dzērieni šajā naktī jauniešiem pieejami par īpaši draudzīgām cenām - dažkārt to cena ir pat viena mārciņa.

Protams, visās pilsētās, kur norisinās šīs neprātīgās piedzeršanās, akcija gūst lielu atsaucību - tajā laikā uz ielām var redzēt vemjošus, rāpojošus, guļošus, čurājošus, uzbudinātus un streipuļojošus jauniešus, kuri ir apņēmības pilni izbaudīt visu, ko dzīve tiem spēj sniegt.

Vienmēr šo ļembastu tuvumā patrulē gan neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādes, gan policisti, kuri ir gatavi palīdzēt krietni apreibušajiem jauniešiem, kā arī novērst iespējamo konfliktu rašanos un glābt īpaši apreibušo indivīdu dzīvības.

Šīs organizētās izdzeršanās naktis tiek asi kritizētas, bet pasākuma organizatori ir stingri pārliecināti, ka dara svētīgu lietu - viņi jauniešiem ļauj izbaudīt, iespējams, neaizmirstamākās naktis viņu mūžā. Tiesa, daudzi neprātīgās dzeršanas dalībnieki, jau austot rīta gaismai, nakts notikumus ir izdzēsuši no atmiņas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!