Foto: DELFI
Rīgas alus kvartāls, kurā apvienojušies desmit krogi un brūvkrogi, šonedēļ atzīmē gada jubileju, un par godu šim īpašajam notikumam piektdien, 8. februārī, tika dots starts lustīgām svinībām, kas turpināsies līdz pat svētdienai.

Jubilejas atzīmēšana sākās ar sanākšanu "Valmiermuižas" alus vēstniecībā, kur tika prezentēts īpašais Alus kvartāla jubilejas porteris. Pasākumā bija sapulcējušies krodzinieki, viņu draugi un alus cienītāji, un vakars tika aizvadīts muzikālā gaisotnē ar dejām, sarunām un putojošā dzēriena baudīšanu.

Arī sestdienas, 9.februāra, vakarā alus kvartālā gaidāmi vairāki pasākumi. Alus precināšanas gardēžu vakariņās gaidīs "Valmiermuižas" alus vēstniecība, savukārt brūvkroga "Ziemeļu Enkurs" jubilejā ballīti iegriezīs pankroka veterāni Inokentijs Mārpls.Tikmēr brūvkrogs "Alķīmiķis" piedāvās vakaru "Eirovīzijas" noskaņās ar konkursa "Supernova" finālista Edgara Kreiļa koncertu. Kultūras telpā "Autentika" pulksten 19 gaidāma prāta spēle "Cietie rieksti", kurā šoreiz visi jautājumi būs par un ap alu. Savukārt kino mīļotājus gaidīs "Kaņepes Kultūras centrs", kur notiks filmas "Vmajakovskijs" īpašais seanss ar režisora Aleksandra Šeina dalību.

"Rīgas alus kvartāla sūtība ir daudzināt Latvijas amata alu pasaulē, iepazīstinot ar latviešu nacionālo dzēriena vēsturi un garšu daudzveidību tuvus un tālus Rīgas viesus," stāsta Rīgas alus kvartāla idejas aizsācējs, "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis. "Latvijā mazie brūži aug kā sēnes pēc lietus, to skaits jau sniedzas pāri piecdesmit – pērn vien tika atvērti desmit jauni brūži, un šogad alu sāks vārīt vēl vismaz pieci. Tādēļ Rīgas alus kvartāla krogos ir iespēja izzināt un nobaudīt Latvijā visplašāko mazo brūžu garšu klāstu."

Ja pirms gada Rīgas alus kvartāls piedāvāja simts Latvijā darīta alus garšas, tad šobrīd to skaits jau ir pārsniedzis divus simtus.

Rīgas alus kvartālā apvienojušies desmit krogi, kurus vieno ne tikai vēlme popularizēt pasaulē Latvijas amata alu, bet arī atrašanās vieta apkaimē, kur pirms simts gadiem darbojās trīs lielas un slavenas alusdarītavas – "Bier- und Porterbrauerei und Malzfabrik C. Stritzky" A. Briāna ielā, "C. L. Kymmel" alus darītava Bruņinieku un Valdemāra ielas stūrī un "Bierbrauerei Gust. Kuntzendorff" Matīsa ielas sākumā. Rīgas alus kvartāls ir: "Valmiermuižas" alus vēstniecība Rīgā, "Labietis", "Ziemeļu Enkurs", "Taka", "Walters & Grapa", "Vest", "Autentika", "Zobens un Lemess", "Alķīmiķis" un "Kaņepes kultūras centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!