Foto: DELFI

Otrdienas, 29. jūlija, vakarā Latvijas Nacionālajā operā norisinājās īpaši smalks pasākums – tur savu 60 gadu jubileju atzīmēja komponists un jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis organizators Igors Krutojs.

Operas Lielajā zālē gatavošanās šim notikumam bija sākusies jau pirmdien, bet otrdien pie Latvijas Nacionālās operas bija izritināts sarkanais paklājs un saliktas norobežojošas barjeras, lai godam sagaidītu ballītes viesus.

Populārā komponista jubilejas svinības apmeklēja daudzi Krievijas šovbiznesa spīdekļi - sumināt jubilāru bija ieradusies leģendārā dziedātāja Alla Pugačova ar savu laulāto draugu, humoristu Maksimu Galkinu, par Krievijas estrādes "karali" dēvētais Filips Kirkorovs (attēlā), producente Jana Rudkovska un daudzi citi.

Tas, ka Krutojs savu dzimšanas dienu nolēmis atzīmēt operā un par Lielās zāles īri samaksājis 9873 eiro, tapa zināms īsi pirms Jaunā viļņa sākuma, un, protams, šī ziņa ne pa jokam satrauca daļu sabiedrības, un daudzi atzina, ka izīrēt operas namu Krievijas māksliniekiem šajā laikā nav labs stils.

Ogles ugunij piemeta arī atklātībā nākušais fakts, ka Krutojs operai ziedojis 120 tūkstošus eiro, kārtējo reizi apliecinot, ka Latvijā nav lielākas varas par naudas spēku.

Tāpat neilgi pirms svinību sākuma pie operas nama norisinājās zibakcija "Latvijas Nacionālā opera nav Kremļa viesu nams", kuras dalībnieki iebilda pret operas telpu izīrēšanu Krutojam, bet lielu atsaucību pasākums neguva - tajā piedalījās mazāk nekā desmit cilvēku.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!