Foto: DELFI
Pirmdien, 30. jūlijā, Dzintaru koncertzālē tika dots starts starptautiskajam teātra un kino mūzikas festivālam "Jūras pērle", un tā otrajā vakarā kultūras gardēži tika lutināti ar komponistu Alekseja Ribņikova, Genādija Gladkova un Vladimira Visocka radītajām melodijām.

Festivāla otrā diena bija veltīta teātrim, un populāri mākslinieki izpildīja mūziku no izrādēm, kurām melodijas radījuši Ribņikovs un Gladkovs, kā arī Visocka radītās dziesmas no kinofilmām, "Delfi Izklaidi" informēja festivāla rīkotāji.

Koncertā viesojās tādi mākslinieki kā Mihails Bojarskis, Kristīna Zaharova, Sergejs Migicko, Dmitrijs Haratjans, Andrejs Haritonovs, Valērija Lanskaja un vēl daudzi citi.

Jau vēstīts, ka festivāls norisināsies līdz 3. augustam. Tā trešā vakara viesus gaida tikšanās ar Leonīda Gaidaja daiļradi un mūziku, kas skan viņa filmās un kuras autors ir Aleksandrs Zacepins.

Trešais vakars tiks veltīts arī vairākām svarīgām jubilejām – kinostudijas "Ļenfilm" simtgadei, kinorežisora Jana Frīda 110 dzimšanas dienai, kā arī Ivara Kalniņa 70. jubilejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!