Foto: DELFI

Aizvadītās nedēļas nogalē Rīgā durvis vēra jauns restorāns – galvaspilsētās ēstuvēm pievienojās uzņēmēja Valda Kalnozola lolojums, latviskā stilā veidotais restorāns Deviņi.

Restorāna atklāšana tika apvienota ar Meteņu svinēšanu, un uzņēmējs vienkopus bija pulcējis savus tuvākos draugus un atbalstītājus, kuri baudīja gan Deviņi šefpavāru pagatavotos ēdienus, gan iepazinās ar dažādiem latviskiem rituāliem.

Starp Kalnozola viesiem bija tādi ietekmīgi vīri kā uzņēmēji Māris Gailis un Jūlijs Krūmiņš, Saeimas deputāti Imants Parādnieks (attēlā ar sievu Dinu) un Raivis Dzintars un citi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Restorāna nosaukums Deviņi nav izvēlēts nejauši - kā pastāstīja tā saimnieks, senie latvieši šo skaitli uzskatījuši par īpaši spēcīgu un zīmīgu, un savulaik latviešiem kalendārā bijušas deviņas dienas nedēļā.

"Man latviskais ir tuvs no bērnu dienām, un šis būs ne tikai augstas klases Latvijas virtuves restorāns, bet arī sava veida latviešu kultūrvēsturisko vērtību birojs. Centīsimies popularizēt mūsu senču tradīcijas, svētkus un gadskārtu ieražas, celsim godā senās zīmes un citas latviskās vērtības," stāstījis Kalnozols, kurš restorānā saimnieko kopā ar savu trešo sievu Kristīni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!