Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 12. septembrī, Latvijas smalko aprindu ļaudis pulcējās Mežaparkā, kur villā "Corylus" norisinājās izsmalcināta prezentācija. Modes un stila eksperti Guna Leiškalne-Rokk un Deniss Ševeļovs plašāku sabiedrību iepazīstināja ar savu kopīgi sarakstīto grāmatu "Stils".

Viesu vidū, kas bija ieradušies sveikt abus grāmatas autorus, netrūka prominentu personību. Pasākumu apmeklēja Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kundze Iveta Vējone, ekspremjers Māris Gailis, filozofs un žurnāla "Rīgas Laiks" izdevējs Arnis Rītups, izdevniecības "Rīgas Viļņi" valdes priekšsēdētāja Aija Šmidre, aktrise Agnese Zeltiņa, modes tendenču pazinēja Maija Silova, dziedātājs Markus Riva un vēl daudzi citi.

Ballītes viesi tika cienāti ar "Valtera restorāna" sarūpētajiem labumiem, savukārt prestižās "Michelin" zvaigznes saņēmējs šefpavārs Artūrs Taškāns prezentācijas apmeklētājiem nodemonstrēja meistarklasi.

Vakara gaitā viesi baudīja šampanieti, gardus ēdienus un eleganto villas dizainu, nodevās sarunām par stilu un modi, fotografējās pie fotosienas, kā arī pirmie steidza iegādāties jauno grāmatu un saņemt tās autoru autogrāfus.

Tāpat arī viesiem bija sarūpēts kāds ļoti īpašs pārsteigums – hiphopa mūzikas izpildītāja Ozola uzstāšanā. Īpaši lielu publikas sajūsmu izpelnījās viņa jaunākais hits "Stils", kas sasaucas ar prezentētās grāmatas nosaukumu.

"Mēs ar Gunu žurnālu lapās esam komentējuši gandrīz visu Latvijas prominenču ārējo tēlu un to atbilstību pasākumiem. Pilnīgi noteikti esam ietekmējuši valsts galveno amatpersonu ģērbšanās manieri. Gatavojot grāmatu, apskatījām 10 000 bilžu ar pazīstamiem cilvēkiem un secinājām, ka mūsu sabiedrībai ir kur attīstīties. Mūsu pieredze rezumējās tāda "dress code" aprakstā, kas ir atbilstošs tieši mūsdienu Latvijai," par jauno grāmatu stāsta Deniss.

"Ideja par šo grāmatu radās jau sen. Neskaitāmie jautājumi no daudziem cilvēkiem par to, kāds apģērbs ir piemērots vienā vai otrā dzīves situācijā, lika domāt, ka pieprasījums pēc šādas lasāmvielas ir nobriedis," piebilst Guna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!